Schnabl presenteert revolutionair schietzadel

Ruim twintig jaar geleden introduceerde Schnabl, specialist in slim bevestigen, zijn unieke totaalconcept met een compleet assortiment aan tijdbesparende en eenvoudig te monteren bevestigingsmaterialen voor de elektrotechniek. De grondlegger van het stekend koppelen van zadels, zet nu een volgende stap met het schietzadel, een nieuwe ontwikkeling passend binnen het Schnabl totaalconcept.

De verstelbare Euro-Clip (EC) is een begrip in de installatietechniek. “Het Schnabl koppelprincipe maakt het mogelijk om leidingen in diameters variërend van 16 tot 50 millimeter door elkaar te koppelen; er hoeft geen gelijke tussen te zitten,” zegt Wieger Westra, Product Manager bevestigingsmaterialen van Hemmink, exclusief distributeur van de Schnabl producten in Nederland. “Uniek aan het concept is dat niet schuivend, maar stekend gekoppeld wordt (van boven naar beneden). Wil de installateur een buis verschuiven dan komen de zadels niet los vanelkaar. Groot voordeel is dat de bevestiging van het voetje (ESD) – waarop het zadel wordt geklikt – slechts een diepgang vereist van 30 millimeter. Minder diep hoeven boren betekent een snellere installatietijd,” aldus Westra.

 

Functioneel installeren
De producten van Schnabl sluiten naadloos aan op het concept van functioneel installeren ofwel het markeren van leidingen ten behoeve van de functie. Westra: “Zo worden bijvoorbeeld brandmeld- en beveiligingsinstallaties gemarkeerd met een rood zadel en zusterposten of noodverlichting met een groen zadel. Op die manier kan een installatie heel eenvoudig door de kleurstelling onderscheiden worden. Er is keuze uit de kleuren rood, groen, geel, wit, zwart en het traditionele grijs. Als antwoord op de tegenwoordig zo hippe ‘industrial look’ met zwarte of witte plafonds waarbij leidingen in het zicht blijven, leveren we onze voetjes (ESD) ook in de kleur zwart en wit. Installateurs hoeven deze dus voortaan niet meer zelf in kleur te spuiten. Ook dat komt het installatiegemak weer ten goede. Schnabl kentgeen beperking qua kleur en dat maakt het systeem uniek en snel om mee te werken.” Volgens Westra kan de tijdsbesparing oplopen tot wel 60%.

SC-Grijs

Primeur!
De Schnabl producten vormen samen een totaalconcept, die Hemmink onder de noemer van snel & slim installeren in de markt zet. Vanaf augustus wordt het concept uitgebreid met een revolutionair schietzadel. Volgens Westra een uniek product, mede omdat het naadloos aansluit op het overige assortiment, ongeacht kleur en afmeting. “Het schietzadel komt in eerste instantie beschikbaar in de kleuren grijs en rood en is geschikt voor elk merk en type schiethamer. Het betreft een niet-verliesbaar zadel, valt dus niet van de hamer en bevordert het installatiegemak. Deze revolutionaire uitbreiding past uitstekend binnen het Schnabl systeem en zorgt voor nog snellere installatietijden en installatiegemak. Het schietzadel is vanaf augustus te bestellen bij diverse elektrotechnische groothandels.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Hemmink Meer informatie