Specialistische groothandel met uniek prefab concept

Van Walraven is al sinds jaar en dag dé groothandel op het gebied van infra- en installatiemateriaal met de focus op leidingsystemen en toebehoren. Het familiebedrijf met twaalf vestigingen in Nederland heeft enkele jaren geleden een uniek prefab concept gelanceerd, waar inmiddels veel installateurs dankbaar gebruik van maken. Een gesprek met Nico Mur van Van Walraven.

Op het gebied van leidingsystemen zijn we onbetwist marktleider in Nederland, begint Mur. “We kunnen meer dan vijftig leidingsystemen uit voorraad leveren voor alle installaties die in een gebouw voorkomen, inclusief alle bijbehorende appendages, bevestigingsmaterialen, enz. Daarnaast beschikken we over een breed assortiment aan aanverwante producten voor verwarming, ventilatie, elektra en sanitair tot aan (specialistische) werkkleding. Behalve in Nederland leveren we ook veel aan bedrijven in het buitenland tot zelfs aan het Midden-Oosten, Saoedi-Arabië.”

Toegevoegde waarde
Het bieden van toegevoegde waarde is een belangrijke USP van Van Walraven. Mur:  “Bedrijven kopen bij ons niet alleen vanwege ons unieke en specialistische assortiment, maar ook door de meerwaarde die we kunnen bieden in de zin van het aanleveren van de componenten. Zo kunnen we producten bijvoorbeeld verpakken per woning, per verdieping, hijsklaar aanleveren, enz. Er zijn honderden mogelijkheden; er valt altijd wel een mouw aan te passen. We leveren door heel het land met eigen chauffeurs en eigen auto’s. Dat wordt zeer gewaardeerd. En dat geldt ook voor onze verhuurvloot met gereedschappen voor het installeren van onze leidingsystemen. Ideaal voor installateurs om bijvoorbeeld pieken op te vangen of specialistische leidingen aan te leggen.”

Assemblage
Behalve afzonderlijke materialen levert Van Walraven ook voorgemonteerde systemen. “Onze prefab afdeling heeft de afgelopen jaren de grootste groei doorgemaakt,” zegt Mur. “Daarbij kunnen we zelfs zover gaan dat onze BIM modelleurs de beoogde systemen uit het ‘virtuele gebouw’ halen om vervolgens bijvoorbeeld de droge blusleidingen, inclusief alle toebehoren, gecodeerd aan te leveren op de bouw. Voor de installateur is het een kwestie van ‘plug-and-play’. Een ander voorbeeld is dat we voor bijvoorbeeld een hotel met honderd kamers de toiletframes assembleren, de poten op hoogte stellen, de juiste koppelingen monteren en vervolgens afleveren op de juiste verdiepingen. Deze vorm van ontzorgen wordt wederom gewaardeerd. Het komt de snelheid op de bouw ten goede en beperkt de afvalstromen op de bouw. De installateur hoeft zich niet bezig te houden met randzaken.”

Van Walraven weet als geen ander hoe de markt zich ontwikkelt en anticipeert tijdig op nieuwe trends. Ook maakt het familiebedrijf zich sterk voor de promotie van ‘de techniek’ op basis- en middelbare scholen. “We stellen materialen beschikbaar, verzorgen excursies en geven een kijkje in de keuken. Studenten, maar ook installateur, kijken hun ogen uit, zeker bij onze prefab afdeling,” besluit Mur.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Van WalravenMeer informatie