Studenten plaatsen zonnepanelen op dak eigen school

Op vrijdag 8 januari hebben derdejaars studenten van het Tech College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, zonnepanelen geplaatst op het dak van hun eigen school in Nieuwegein.

Met dit project, een schoolvoorbeeld van levensecht onderwijs, hebben de studenten de ideale situatie gecreëerd om zich te bekwamen in de verschillende aspecten van de elektrotechniek en de duurzame energie en zich zo adequaat voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De studenten volgen de opleiding Middenkader Engineering, uitstroomrichting Elektrotechniek.

Het project maakt deel uit van het vak duurzame energie met als doel het realiseren van duurzame energie door plaatsing van een complete zonnepaneelinstallatie. De studenten hebben de gehele installatie zelf ontworpen, de optimale plaatsing berekend, de materialen uitgezocht, besteld en de panelen zelf geïnstalleerd. De installatie bestaat uit in totaal 8 panelen, die weer bestaan uit 4 verschillende sets van 2 stuks. Door metingen te doen maken de studenten inzichtelijk wat precies de verschillen zijn in de opbrengst en het rendement van de verschillende panelen.