TEC7 lanceert milieuvriendelijke afdichtingskit

Familiebedrijf Novatech presenteerde circa 20 jaar geleden de polymeer TEC7.  Deze uitvinding verving in één klap andere kitten, lijmen en kokers. De onderneming brengt nu een nieuwe generatie afdichtingskit op de markt in de vorm van de XealPro.

De XealPro is 100 procent MEKO-vrij en bevat geen schadelijke of verdachte bestanddelen. Novatech gaat er prat op dat dit de meest mens- en milieuvriendelijke afdichtingskit op de markt is. XealPro is de eerste volledig MEKO-vrije oxime siliconen afdichtingskit. Deze afdichtingskit is goed voor mens en milieu. MEKO (2-Butanone oxime) komt vrij bij het uitharden en kan huidirritatie, ademhalingsproblemen en allergische reacties veroorzaken. Onderzoek door de Duitse werkgeversorganisatie BG Bau toont aan dat deze oxime kankerverwekkend kan zijn. XealPro bevat geen oplosmiddelen, ftalaten, VOC’s of andere schadelijke of verdachte bestanddelen.

bce914ddcb6aa4d5ca960e6af6d92593
De afdichtingskit van Novatech hecht op vrijwel alle bouwmaterialen en kan overal veilig gebruikt worden. Denk aan ondergronden als natuursteen, spiegels, sanitair en keukenbladen. Een goede afdichtingskit moet goed verwerkbaar zijn. Met XealPro wordt het eenvoudiger dan ooit om een mooie, egale voeg te trekken. Door af te strijken met TEC7 Cleaner of HP Clean ontstaat een dichte, glanzende oppervlaktestructuur. De fysische en chemische eigenschappen zorgen ervoor dat XealPro amper vatbaar is voor schimmelvorming en vervuiling.

Twee varianten
XealPro is een échte all-in-one afdichtingskit en zeer breed inzetbaar. Twijfelen over welke kitsoort je moet gebruiken of adviseren, is verleden tijd. Door de nieuwe generatie chemie is dit geen kwestie van compromis. Het product vervangt de meeste andere afdichtingsmiddelen en is volledig CE-gecertificeerd voor alle bouwtoepassingen. XealPro is ook geschikt voor gebruik in direct contact met voedingsmiddelen.

De kit is in twee varianten verkrijgbaar: in een niet-overschilderbare en overschilderbare (de zogenaamde PT) versie. De standaard versie is niet overschilderbaar en blinkt uit in een dichte en bestendige oppervlaktestructuur. XealPro PT is wel overschilderbaar, maar kan ook zonder afwerkingslaag toegepast worden.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Novatech Meer informatie