TONZON vloerisolatie spaart energie, geeft comfort en.. verlengt de levensduur van de CV-ketel

In Nederland staan miljoenen cv-ketels die op termijn vervangen moeten worden. Hoe we straks ons huis en tapwater verwarmen en welke investering dat vergt, is nog onduidelijk. Het is dus zaak om tot dat moment zolang mogelijk de huidige ketel te houden. Hoe? Door hem minder te belasten. Met TONZON-vloerisolatie verleng je de levensduur van je CV-ketel aanzienlijk. De TONZON-thermokussens bieden zelfs een belangrijke meerwaarde bij woningen met reeds geïsoleerde vloeren, al dan niet met vloerverwarming.

Stookseizoen verkorten
Met de unieke TONZON-vloerisolatie verkort je feitelijk het stookseizoen en haal je het aantal dagelijkse branduren van de cv-ketel flink naar beneden. “Dat komt omdat de unieke Thermoskussens als enige isolatiemateriaal het warmteverlies naar de kruipruimte vrijwel volledig blokkeren,” zegt Ton Willemsen van TONZON. “Omdat de vloer bovendien ook warmer is, heb je pas behoefte aan extra warmte bij een lagere buitentemperatuur. Het aantal dagen per stookseizoen dat de ketel moet branden, wordt dus minder. Daar komt bij dat op de dagen dat de ketel wel aangaat, hij minder lang hoeft te branden om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. De ketel gaat dus langer mee en tegen de tijd dat hij aan vervanging toe is, kun je profiteren van de laatste ontwikkelingen en technieken.”

Vloerverwarming
Het opmerkelijke effect van de Thermoskussens wordt ook gemerkt in nieuwe woningen waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS. Omdat TONZON de uitstraling van de onderkant van de vloer wegneemt, stopt de afkoeling. Vaak krijgen mensen met vloerverwarming het advies om de vloerverwarming gewoon aan te laten, dag en nacht. Met TONZON-vloerisolatie kan de vloerverwarming eindelijk goed geregeld worden, want stopt de afkoeling.”

Totale verduurzaming
Naast alleen vloeren kunnen ook zolders en buitenmuren optimaal geïsoleerd worden met TONZON-isolatie. Willemsen: “Een koude buitenmuur kan met een voorzetwand, voorzien van Thermosheets, van binnenuit worden geïsoleerd. Daarbij kun je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde maken. Zo kan een oude steensmuur zelfs beter isoleren dan een spouwmuur in een nieuwbouwwoning.

Radiatorfolie
Een ander veel voorkomende vorm van onnodig warmteverlies is volgens Willemsen het feit dat radiatoren hun warmte onbelemmerd uitstralen naar de buitenmuur. “Om dit verlies een halt toe te roepen hebben we een slimme en doelmatige oplossing bedacht: HR‐radiatorfolie. Deze wordt direct op de achterkant van de radiator zélf aangebracht, de meest efficiënte plek. Voor extra rendement worden de CV-buizen omwikkeld met onze zogenaamde Bandagefolie. Al met al betekent isoleren met TONZON minder stoken en dus een langere levensuur van de cv-ketel. En dat is in alle opzichten mooi verdiend!”

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van TONZON-isolatie? Neem contact op met TONZON of bezoek de specialist tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd op 19, 20 en 21 maart in Expo Haarlemmermeer.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TONZONMeer informatie