Unieke hoteloplossing voor aansturing verlichting, verwarming en koeling

De wereld automatiseert in hoog tempo. Ook woningen en gebouwen profiteren van deze evolutie. Vecolux levert domotica componenten voor zowel de high end markt als de instap markt. Op Building Holland presenteert de Vecolux een unieke hoteloplossing voor de aansturing van verlichting, verwarming en koeling die rekening houdt met de wensen van de individuele gasten, personeel en management. Met als bonus een mooie energiebesparing en meer comfort voor de hotelbezoeker.

Met name de laatste jaren schieten aanbieders van domotica componenten als paddenstoelen uit de grond. Van oudsher vertrouwt Vecolux op KNX als backbone voor domotica systemen. “KNX is de wereldstandaard op dit vlak,” zegt Johan Vetters, directeur van Vecolux. “En dat biedt eindgebruikers de zekerheid dat de standaard over vijf of tien jaar nog steeds in de lucht en actueel is. Daarnaast zijn we exclusief verdeler van Zennio, een Spaans bedrijf dat KNX componenten ontwikkelt. Zij bouwen goede en creatieve oplossingen naar de sturing van verlichting, verwarming en sturing van allerlei andere technieken en functies.”

 

Hoteloplossing
De nieuwe hoteloplossing van Zennio is uniek in zijn soort, vervangt de klassieke kaarthouder, levert een enorme energiebesparing op en kan uniform toegepast worden voor standaard type kamers tot zeer luxueuze kamers. Michael Vandermeerschen van Vecolux vertelt ons graag meer over deze primeur. “Het systeem gaat uit van een aanwezigheidsdetectie. Via een zeer gebruiksvriendelijke interface van Zennio, waarvan we de bediening volledig op wens van de hotelketen kunnen personaliseren met logo’s, afwijkende kleurstellingen, enz., kan de hotelgast de temperatuur naar wens instellen. Als er zich gedurende een bepaalde tijd niemand in de kamer bevindt, gaat het systeem naar de door het hotelmanagement ingestelde waarden. Op die manier wordt voorkomen dat de kamer extreem afkoelt of opwarmt. Door de aanwezigheidsdetectie weet het hotelpersoneel ook dat de kamer bezet is, zodat ze niet onnodig storen. Maar de mogelijkheden gaan nog veel verder. Je zou hotelgasten die voor ecologische instellingen kiezen bijvoorbeeld kunnen belonen met extra spaarpunten.”

hotels-zennio-03

De hoteloplossing werkt systeemonafhankelijk. Vandermeerschen: “Stel hotel A heeft een klimaatsysteem gevoed door een warmtepomp en hotel B elektrische verwarming, het is om het even. De roomcontroller is altijd gelijk, ook al is de techniek erachter heel anders. Het systeem is geen gadgetverhaal, maar echt functioneel. Zowel voor de gebruiker als het personeel en management. Met als mooie bonus een enorme energiebesparing.”

 

 

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Vecolux Meer informatie