Vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd uitgesteld tot september

Vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) is besloten om de vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd te verplaatsen naar maandag 7 tot en met woensdag 9 september.

De afgelopen weken heeft de beursorganisatie intensief contact gehad met autoriteiten, experts en andere betrokken partijen. Inmiddels is er officieel een uitbraak in Nederland vastgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en dreigt er een verdere verspreiding. Uiteraard heeft de gezondheid van onze exposanten en onze 15.000 bezoekers onze hoogste prioriteit. Daarom ziet de organisatie geen andere mogelijkheid dan dit uitstel.

Belangrijke factoren bij dit besluit waren de zorgen van vele exposanten over de veiligheid van hun personeel, en over de verwachte uitwerking op het bezoekersaantal. In omringende landen en in zuid-Limburg heeft de overheid al besloten tot de annulering van grote evenementen. Door nu dit besluit te nemen, bleek het nog mogelijk om vervangende data te vinden in Expo Haarlemmermeer, de gebruikelijke locatie van Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd.

Solar Solutions International is de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. De beurs biedt professionals inzicht in de nieuwste innovaties en ontwikkelingen, maar is ook een onmisbare gelegenheid om te netwerken. De industrie heeft ons de afgelopen weken laten weten absoluut niet zonder dit platform te kunnen. Door Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd te verplaatsen naar begin september, zorgt de organisatie ervoor dat exposanten en bezoekers de beschikking houden over alle zakelijke mogelijkheden die deze beurzen bieden.