Van douchegoten tot slimme kamertemperatuurregeling

 

Met wereldwijd ongeveer 3.800 medewerkers behoort Viega tot de belangrijkste producenten voor de installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het assortiment met in totaal circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast; in de gebouwentechniek, de utiliteit, alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. Op de stand van Viega tijdens Architect@Work schitteren onder meer het nieuwe Advantix douchegotengamma en de Fonterra Smart Control kamertemperatuurregeling.

DE_PR_150310_Smart_Control_04b

Advantix douchegotengamma
Inloopdouches blijven razend populair. Maar elke bouwplaats is natuurlijk anders. Met het nieuwe Advantix douchegotengamma biedt Viega de mogelijkheid om flexibel op de badkameromgeving in te spelen. Zeker bij renovatie is dat een sterke troef. De nieuwe Advantix douchegoten in rvs bieden niet alleen een fraai design, maar ook maatwerk op de bouwplaats en eenvoudiger voorraadbeheer voor de installateur. Het modulaire systeem van de nieuwe lijn douchegoten bestaat uit twee basislichamen in vijf lengtes. Daarnaast zijn er drie aflopen en montagevoeten beschikbaar in twee verschillende hoogtes, drie framevarianten en vijf verschillende insteekroosters. Omdat al die componenten vrij met elkaar kunnen worden gecombineerd, kan de installateur perfect enkel datgene bestellen wat voor het specifieke doucheontwerp nodig is. En dat is natuurlijk een troef voor het voorraadbeheer van de groothandel én installateur.

DE_PR_150310_Smart_Control_02

Slimme kamertemperatuurregeling
De nieuwe kamertemperatuurregeling van Viega voor oppervlakteverwarming en -koeling regelt de temperatuur volledig automatisch, waar en wanneer dat moet. De reden: Fonterra Smart Control meet ook de retourtemperaturen van elke kring, en kan zo veel sneller reageren op de kleinste schommeling en de temperatuur constant houden. Van een sterke zonnestraling tot kortstondige ventilatie of een aangestoken kachel, de unit neemt binnen seconden de verandering waar en brengt alle factoren mooi in balans. Bonus: aan het einde van de rit wordt tot wel 20% energie bespaard. Het systeem is zowel voor nieuwbouw als renovatie opmerkelijk eenvoudig in installatie en gebruik. Na montage worden de verschillende regelkleppen op vol debiet ingesteld. De permanente hydraulische regeling gebeurt dan automatisch tijdens de werking. Zowel de instellingen tijdens de eerste ingebruikname alsook de bediening door de gebruiker tijdens de werking zijn mogelijk met een smartphone, tablet of laptop via Wifi. Intuïtief en gemakkelijk op een browser gebaseerd gebruikersplatform. Fonterra Smart Control kan ook achteraf worden geïnstalleerd bij alle verwarmingskringverdelers met klepzitting M30 x 1,5 en Euroconus-koppeling.

Viega staat op stand nummer 73 tijdens Architect@Work op 27 en 28 april in Kortrijk Xpo.

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Viega Meer informatie