Veilige en eenvoudige cloud connectivity naar gebouwen

Steeds meer installaties in gebouwen worden gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem. De installaties ‘an sich’ vragen niet zelden om updates of om bepaalde acties bij mogelijke storingen of wijzigende instellingen. Met het IXON All-in-One IoT platform kunnen installateurs via een veilige verbinding eenvoudig toegang krijgen tot hun installaties om vanop afstand – overal ter wereld – de nodige acties te ondernemen. Willem Hofmans, CEO van IXON, legt uit hoe het cloudgebaseerde platform werkt.

Het Industrial IXplatform van IXON is een echt All-in-One platform. “Alle belangrijke tools voor het leveren van goede service op afstand zijn aanwezig,” zegt Hofmans. “Iedere installatie kunnen we uitrusten met een zogeheten IXrouter, een industriële router die via ethernet, 4G of Wifi verbinding maakt met ons IXplatform in de cloud. Deze combinatie van IXrouter en IXplatform biedt installateurs of gebruikers een veilige weg naar hun gebouwen en installaties toe, waar op de wereld deze zich dan ook bevinden. Installateurs loggen namelijk via een beveiligde VPN-verbinding in op het IXplatform om van daaruit te kunnen inloggen op de PLC van de installaties via de IXrouter. Er hoeft dus geen poort in de firewall opengezet te worden met alle risico’s van dien om een installatie op afstand te servicen.”

Remote gebouwbeheer
Het IXplatform is opgebouwd uit een wereldwijd servernetwerk gehost bij de beste cloud providers, verzekert Hofmans. Dat gebruikersgemak centraal staat blijkt wel uit de eenvoud van de opzet van de oplossing. “Installateurs maken eenvoudig een gratis bedrijfsaccount aan, stellen hun eigen logo in, voegen routers toe en nodigen gratis gebruikers uit. Zo creëren zij in enkele stappen hun eigen IoT platform voor remote gebouwbeheer om dat – onder eigen branding – te kunnen aanbieden aan eindklanten. De building control webpagina’s zijn rechtstreeks vanuit de webbrowser te benaderen; er hoeft dus geen extra software geïnstalleerd te worden. Een andere unieke feature is Cloud Notify die gebruikers of installateurs op de hoogte stelt van belangrijke (vooraf ingestelde) events in het gebouw of de installatie. Cloud Notify wordt volledig gemanaged vanuit het IXplatform en vraagt dus geen bijkomende alarmerings-modules. Gebruikers kunnen ook op de hoogte worden gebracht als de verbinding bijvoorbeeld wegvalt en het systeem offline raakt. Bij een standaard en niet-cloudgebaseerde oplossing lukt dat vanzelfsprekend niet. Het is dus een veel betrouwbaardere manier van berichtgeving en bovenal zeer eenvoudig te configureren met enkele kliks. Tevens is er een API koppeling beschikbaar voor koppeling aan eigen tools of BI tools van derden.”

IXON is een 100% Nederlandse onderneming en opereert vanuit Overloon. “Vanuit onze thuisbasis ontwikkelen wij onze producten die we vervolgens afzetten in inmiddels al meer dan zeven landen. Voor support kunnen installateurs rechtstreeks bij ons als fabrikant terecht.” Als expert op het gebied van connectiviteit heeft IXON de afgelopen jaren duizenden installaties aangesloten op het IXplatform. “Installateurs kunnen zeer eenvoudig vanop afstand installaties services en updaten, waarbij een veilige verbinding te allen tijde is gegarandeerd. Het is tevens mogelijk om data te loggen en deze met behulp van grafische dashboards inzichtelijk te maken.”

 

Voor meer informatie en een gratis testkit verwijzen wij u door naar IXONMeer informatie