Venlose handelsonderneming maakt zich sterk voor service en duurzaamheid

Versati-II-FOTO-1-1
Kusters Technische Handelsonderneming
staat van 12 tot en met 14 september op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. Het bedrijf presenteert daar een aantal innovaties waaronder een lijn warmtepompen. Naast een groot productaanbod wil de handelsonderneming zich ook onderscheiden met hun projectbegeleiding, stelt technisch adviseur Frank Janssen.

Kusters Technische Handelsonderneming  is gespecialiseerd in airconditioning, warmtepompen en professionele apparatuur voor industriële verwarming. Het bedrijf uit Venlo dat in 1911 werd opgericht, heeft omvangrijke projecten op haar naam staan. Zo leverde de organisatie onder andere verwarmingsinstallaties voor grote (voetbal)stadions als De Kuip en de ArenA. “Niet slecht toch voor een bedrijf waar slechts elf man werken,” stelt Janssen. Kusters Technische Handelsonderneming is dé importeur van Gree warmtepompen. “Het gaat hier om één van de grootste fabrikanten ter wereld van airconditioning. Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn twee thema’s die enorm belangrijk zijn voor dit merk. Het is dan ook niet voor niets dat je subsidie (ISDE) op de milieuzuinige Versati II warmtepomp krijgt,” stelt Janssen. “Wij zijn bewust bezig met energie en duurzaamheid. Deze unit is in opengewerkte vorm op de beurs te zien. Er is met eersteklas materiaal gewerkt en onze producten kenmerken zich door hun  robuustheid en kracht.”

Duurzaamheid is een speerpunt voor de handelsonderneming. “Aardgas gaat verdwijnen en maakt plaats voor meer duurzame energiebronnen. De energiezuinige warmtepompen zijn een goed alternatief voor de ouderwetse CV-ketel,” stelt Janssen. “Wij leveren twee pomptypes. Zo hebben we splitpompen en monoblokpompen. Deze warmtepompen kunnen tot 15 graden onder het vriespunt nog voor voldoende warmte zorgen. De Versati II+ levert watertemperaturen tot maximaal 60°C”

Kusters

Samenwerking opzoeken
Naast warmtepompen profileert Kusters Technische Handelsonderneming zich op de Installatie Vakbeurs ook met luchtverhitters. “De Aermax HR verwarmt moeiteloos grote en kleine bedrijfshallen.  Aan de voorkant van kantoorgebouwen wordt vaak veel aandacht besteed, terwijl de achterkant – de productiehal of het magazijn – vaak vergeten wordt. Je ziet vaak dat er voor een eenvoudige oplossing  gekozen wordt. De Aermax HR zorgt voor een gasbesparing tot 50 procent ten opzichte van een standaard luchtverhitter,” stelt Janssen.

Op de vakbeurs kunnen bezoekers met al hun vragen over de productrange van de handelsonderneming terecht. Meedenken met de klant is erg belangrijk, vindt Janssen: “We zoeken graag de samenwerking op, want daar wordt iedereen beter van. Ons advies stopt niet bij de deur en onze after sales service is dag en nacht beschikbaar. Wij vinden het belangrijk om onze klanten goed te informeren over alle mogelijkheden. We verwachten dat installateurs ook het belang van hun klanten voorop zetten.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Kusters Meer informatie