Verdampers vriezen en koelen met respect voor producten

Koel- en vriescellen. Het zijn onder meer die plaatsen waar de verdampers van Delta Technics Engineering in hun element zijn en tot hun recht komen. Max Neus van het bedrijf in Breda geeft uitleg en somt de voordelen op.

“Het belangrijkste is dat de capaciteiten die worden toegezegd, ook worden gehaald.” Max Neus kent de zorg voor de producten in de koel- en vriescellen en in de groente- en fruitopslag. Daarvoor heeft Delta op maat gesneden oplossingen. “Uitdroging, betekent niet alleen vochtverlies maar ook gewichtsverlies. Gezien de koppeling tussen die twee treft dat rechtstreeks de prijs van een product.”

Studie en onderzoek
Hij geeft aan dat ieder product een andere aanpak vereist. Ook geen gebouw en koel- of vriescel is hetzelfde. Daarom vraagt de toepassing van verdampers steeds nadere studie en onderzoek. “We gaan het gesprek aan met de klant, luisteren naar zijn of haar wensen en verbinden die met onze expertise. Op die manier komen we tot een oplossing die past bij het bedrijf en vooral bij het product, dat zijn kwaliteit behoudt in de maatwerkomgeving.”

Kwaliteitsstandaard
Alle verdampers worden uitgevoerd volgens de kwaliteitsstandaard van Delta. Ze zijn onderhouds- en corrosievriendelijk en goed te reinigen. Natuurlijk vertrouwt Max Neus ook graag de technische aspecten toe aan de installateurs in de Benelux. “Dat zijn onze klanten en zorgen voor de verwerking van de verdampers.” Die zijn er in een blazende uitvoering voor optimale luchtverdeling. Hij verschaft ook uitleg over de schotten tussen ieder ventilatorgedeelte voor drukopbouw voor de verdamperbatterij en spreekt over dikwandige koperen buizen, stevige lamellen, duurzame aluminium omkasting en rvs bevestigingsmaterialen.

Series
Delta heeft drie verschillende series blokverdampers in het programma. Alle modellen zijn leverbaar voor de voorhanden gangbare koudemiddelen, zoals R134a, R449A, R410A en op aanvraag CO2 of propaan. Als voorraadhoudende toeleverancier kan Delta snel leveren. Ook in maatwerkoplossingen kan door het bedrijf snel worden voorzien. Alle Delta-verdampers voldoen aan de huidige ERP-normering.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delta TechnicsMeer informatie