VSK Awards 2018 uitgereikt

Nathan Systems heeft met de LWDV lucht/water-warmtepomp de Publieksprijs van de VSK Awards 2018 in de wacht gesleept. Naast de publieksprijs maakte juryvoorzitter Dennis van der Geest per categorie de winnaar van de VSK Award 2018 bekend. In totaal zijn ruim 75 inzendingen ter jurering aangeboden. Per categorie zijn drie innovaties genomineerd. De winnaars worden bepaald door de vakjury. Van der Geest constateert dat de branche vol vernieuwing zit. “En dat is mooi voor een sector die weer de wind in de zeilen heeft.”

Digitaal en Slim
In de categorie Digitaal en Slim viel Itho Daalder met het Spider regel-/monitoringsplatform in de prijzen. Volgens de jury is de winnaar ‘the next step’ in slim inregelen. “De Spider is zeer compleet: hij regelt en monitort het totale binnenklimaat in de woning niet alleen, maar geeft ook inzicht in energieverbruik en -opwekking”, aldus het juryrapport.

Gezond & Comfort
Winnaar in de categorie Gezond & Comfort is Ambrava met de Wind-Free cassettes. Volgens de jury verhoogt deze inzending het binnencomfort, Doordat ingeblazen lucht netjes verdeeld wordt, wordt één van de meest voorkomende comfortklachten opgelost. Volgens de jury zijn gezondheid en comfort belangrijke voorwaarden om de energietransitie te laten slagen.

Energie(r)evolutie & Transitie
De Wattz-In van de Zehnder Group Nederland gaat er vandoor met de VSK Award 2018 in de categorie Energie(r)evolutie & Transitie. De Wattz-Inn integreert alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing. De Wattz-Inn is volgens de jury een mooi voorbeeld van kolomoverstijgend denken en doen.

Installateurszaken
De Advanced collectie van Mascot krijgt van de jury de VSK Award 2018 in de categorie Installateurszaken. Comfort staat in deze collectie centraal. Volgens de jury zit de kleding ook aan het einde van de dag nog prettig. Het moet een feest zijn om hierin te werken. De jury vindt het belangrijk om het welzijn en welbevinden van de monteur hiermee in de spotlight te zetten.