‘We zijn steeds op zoek naar nieuwe toepassingen in gebouwautomatisering’

Gebouwautomatisering speelt een steeds grotere rol bij de ontwikkeling en realisatie van (bedrijfs)gebouwen en woningen. Bob Brugman van Necto Systems belicht de ontwikkelingen in relatie met onder meer KNX, audiovisuele systemen en led-verlichting. “Minder complex staat hier centraal.”

“We zijn sinds kort met de komst van URC een fabricaat rijker waarmee we niet per definitie vastzitten aan KNX. Ook ‘stand alone’ oplossingen zijn nu bij ons in vertrouwde handen.” Brugman koppelt aan de nieuwe producten de kwalificaties: ‘overlappend’ en ‘eenvoudiger’. “Ze laten zich meer dan gemakkelijk bedienen met onder meer slechts één afstandsbediening. Het is het antwoord op veel gecompliceerde toepassingen waarbij eenvoud bovenaan staat.”

Dat Brugman steeds zoekt naar nieuwe, praktische toepassingen, zegt iets over hoe hij in de markt staat en zich verplaatst in de wensen van afnemers en gebruikers van systemen. “We zoeken steeds naar nieuwe kansen. Kansen waarbij onze afnemers en hun klanten winnen aan mogelijkheden en gebruiksgemak.” Meedenken en kruipen in de huid van de afnemer zijn Necto Systems eigen. Een optimale productkennis gaat hierbij hand-in-hand.

Brugman schakelt naar het purSonic luidsprekerassortiment. “Deze komen het meest tot hun recht achter gestucte muren. Een vijf millimeter dun laagje erover en ze winnen ook nog eens aan klankkleur. Ook kunnen de speakers worden verwerkt in houten panelen of zelfs in steen.” Necto Systems levert aan utiliteit maar ook aan de woningbouw. Architecten doen veelvuldig een beroep op Necto Systems als het gaat om audiovisuele oplossingen maar ook voor de centrale regeling van licht en klimaat.

Ook op het vlak van verlichting onderscheidt Necto Systems zich. Niet alleen met het eigen triple A assortiment, maar ook het aanpalende aanbod. “We stellen complete (innovatieve) productmarktcombinaties samen, inclusief calculaties en (licht)berekeningen.” Samenvattend spreekt hij in relatie met zijn productaanbod over ‘pasvorm’. Hij koppelt daaraan de verlichtingsarmaturen voor in plafonds. “In de hoogst mogelijke kwaliteit en in specificaties die de klant wenst. Zelfs het logo van het bedrijf kunnen we in de armaturen opnemen.” De referenties, die Brugman noemt, liegen er niet om: van onder meer de gemeente Arnhem, grote nationale installateurs, tot aan projecten opSchiphol.

Trends signaleert hij ook: “Klanten gaan steeds meer voor luxe en gebruiksgemak en wij kunnen daarin voorzien met al onze productgroepen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Necto SystemsMeer informatie