Zaagproducent presenteert volautomatische bandzagen

Het Taiwanese Everising introduceert twee volautomatische bandzagen. De zaagmachineproducent ontwierp de EP-330S en E-530. Deze machines hebben een stijf geconstrueerd machineframe en tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe.

Bij beide machines is zelfs bij zware materialen een hoge zaagsnelheid mogelijk. De EP-330S en E-530 bevatten een unit voor gedwongen toevoer van koelvloeistof. Daardoor blijft de zaagtandtemperatuur tijdens het zagen laag en worden vibraties van de zaagband voorkomen. De anti-trillingsfunctie verlengt de levensduur van de zaagbanden.

Voor neerwaartse bewegingen is de EP-330S voorzien van een servo-regeling, terwijl de E-530 van een nauwkeurige NC-regeling is voorzien. De speciale zaagmethode zorgt voor geringere zaagbandbelasting. Tevens voorkomt men spaanproblemen door de afvoer van spanen. Dat gebeurt via een band met ruime opvang direct onder de zaaglijn.

Kracht en eenvoud

Door de lange levensduur van de zaagbanden en de vrij korte zaaglengte garanderen de machines minimale kosten per zaagbewerking. Een automatisch instelbare dubbele spaanborstel houdt het zaagvlak schoon en voorkomt beschadigingen aan de zaagband. Voor de aanvoer van zaagmateriaal bestaat een effectieve anti-slip-klemunit met lineaire geleiding en hoge nauwkeurigheid.

De machines kenmerken zich door hun bedieningsgemak. De operator wordt ondersteund met nulpuntinstelling bij het begin van het zaagproces. Bij handmatige bediening bestaat een achteraanslagfunctie voor aanpassing van de zaaglengte. Standaard bieden de EP-330S en E-530 een variabele snelheidsregeling van de zaagband via een frequentieregelaar.