Brandwerend plafondsysteem maakt brandwerend afdichten overbodig

 

Al meer dan 45 jaar geleden zette Faay Vianen de eerste stappen in prefab bouwen. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in prefab wand- en plafondsystemen en de bouw van prefab units, zoals een complete badkamer, meterkast of toilet. Op Building Holland toont Faay Vianen de laatste ontwikkelingen op gebied van prefab systemen, alsmede het hoog brandwerend, flexibel plafondsysteem. Een uniek concept dat volgens zijn makers het brandwerend afdichten overbodig maakt.

Denken in prefab systemen zit in ons DNA, begint Monique de Vos van Faay Vianen. “In het kader van duurzaamheid is het vooral de laatste jaren een hot item geworden. Behalve onze prefab wand- en plafondsystemen ligt onze focus sinds een jaar of vijf ook op complete prefab units. Op de bouwplaats komt men handjes tekort en bovendien verlangen opdrachtgevers een alsmaar hoger bouwtempo. Prefab bouwen onder geconditioneerde omstandigheden komt niet alleen de kwaliteit maar ook de snelheid op de bouwplaats ten goede. In een badkamer bijvoorbeeld komen heel veel disciplines samen, een arbeidsintensief traject. Door prefab units aan te leveren, is het slechts een kwestie van ‘plug and play’.”

9772

Hoog brandwerend plafondsysteem
Op Building Holland presenteert Faay Vianen het hoog brandwerend plafondsysteem ‘2resist ceiling system’, een gezamenlijke ontwikkeling met Promat. De Vos: “Het is een flexibel en demontabel plafondsysteem bestaande uit een vrijdragende constructie en Promat panelen. Alle leidingen en installaties die zich boven dit plafond bevinden, hoeven niet brandwerend afgedicht te worden om toch aan de brandwerendheideis te kunnen voldoen. 2resist ceiling system garandeert namelijk de brandwerendheid en afhankelijk van het type maximaal 60 of zelfs 120 minuten. De flexibele opbouw heeft als grote voordeel dat de panelen eenvoudig uitgenomen kunnen worden om eventueel service en onderhoud te plegen aan de installaties erboven. De panelen hebben een afmeting van 55 bij 55 centimeter en passen dankzij de vertanding slechts op één manier in de ophangconstructie. Daarmee is het brandcompartiment te allen tijde gegarandeerd. De maximale overspanning bedraagt 5 meter.”

Transformatie-/renovatieoplossing
Een andere noviteit die Faay Vianen op Building Holland presenteert is de transformatie-/renovatieoplossing. “Onze prefab woningscheidende wanden laten het toe de plattegrond van een gebouw anders in te richten,” verklaart De Vos. “De wanden kenmerken zich door een hoge brandwerendheid en een akoestische isolatiewaarde van 59 dB. Nieuw is ook het concept myloftbox, een compleet prefab micro-appartement van 22 m2 met alle noodzakelijke voorzieningen. We laten bezoekers van de beurs ervaren dat prefab bouwen helemaal niet betekent dat de klant geen keuze heeft. Met het concept myloftbox is de keuze reuze, niet alleen in materialisering, sanitair en apparatuur, maar zelfs variatie in formaten van de interne ruimtes is mogelijk.”

Faay Vianen heeft productielocaties in Nederland, België en Duitsland, en gebruikt uitsluitende duurzame grondstoffen. Recent is het familiebedrijf Cradle to Cradle gecertificeerd.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Faay Vianen Meer informatie