Doorbraak in blusgastechniek

Als specialist in blusgastechnieken en watermistinstallaties is DEF Nederland een graag geziene gast in de industrie en specifiek in datacenters. Zeker nu de fabrikant begin dit jaar de zogenaamde whispernozzle heeft geïntroduceerd, een doorbraak in de blusgastechniek. Tijdens D-DEF op 24 oktober in Ridderkerk deelt het brandbeveiligingsbedrijf alle ins en outs op het gebied van blusgastechnieken. Wij krijgen nu alvast een voorproefje.

DEF Nederland is opgericht in 2011 als gecertificeerd merkonafhankelijk brandbeveiligingsbedrijf. “Wij richten ons uitsluitend op blusgastechnieken en watermistinstallaties,” benadrukt Ron van Dongen van DEF Nederland. “Daarmee onderscheiden we ons nadrukkelijk in de markt. Het zijn efficiënte blustechnieken die voornamelijk in de industrie en in toenemende mate in datacenters worden ingezet. We nodigen onze relaties dan ook van harte uit tijdens D-DEF op 24 oktober om de technieken aan den lijve te ondervinden. Deze dag staat volledig in het teken van blustechnieken, waarbij we vanzelfsprekend ook de laatste ontwikkelingen in de kijker zetten.

Whispernozzle
Een blusgasinstallatie die wordt geactiveerd, veroorzaakt nogal wat herrie als gevolg van het gas dat uit de forse cilinders door de nozzles wordt gestuurd. Van Dongen: ” Sterker nog, in sommige gevallen is de geluidsproductie uit de nozzles zo intens dat harddisks van servers beschadigd kunnen raken. De R&D afdeling bij ons moederbedrijf in Frankrijk heeft een zogenaamde whispernozzle ontwikkeld en met succes beproefd die het geluidsniveau tot wel 30 dB laat dalen. In plaats van 120 dB bedraagt de geluidsterkte minder dan 90 dB. Een forse reductie die niet ten koste gaat van de kwaliteit van de blusgasinstallatie. De whispernozzle is zodanig ontwikkeld dat deze de reguliere nozzle één op één kan vervangen. Er is geen nieuwe hydraulische calculatie nodig, geen aanpassing aan het leidingwerk en er is geen drukverlies.”

Ook op het gebied van watermistinstallaties blijven we voortdurend bezig met doorontwikkelen, zegt Van Dongen. “We liften bovendien mee met de ontwikkelingen van onze partners, zoals Danfoss en zusterbedrijf Sonatech. En dankzij onze flexibele organisatiestructuur zijn we bij eventuele storingen snel ter plaatse, 24 uur per dag, zeven dagen in de week.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DEF NederlandMeer informatie