Innovatief blussen

Conventionele brandblussers zijn groot en zwaar, en kunnen eigenlijk alleen door gekwalificeerde en geoefende BHV’ers bediend worden. Best een zorgwekkende gedachte, aangezien bij brandontwikkeling elke seconde telt, vindt Jan Olsman van Prymaxx Europe. Met zijn innovatieve brandblussers gooit Prymaxx Europe het over een andere boeg. Ook de installateur profiteert van deze relatief nieuwe ontwikkeling omdat er nu onderhoudsvrije brandblussers geleverd kunnen worden die de klant zelf jaarlijks kan controleren. Hierdoor kan de installateur nog meer service leveren.

Kleine blusmiddelen worden ingezet om een beginnende brand snel onder controle te krijgen. Tot op heden gebeurt dat met de bekende conventionele brandblussers met een inhoud van 6 liter. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kleine blusmiddelen hebben echter geleid tot een totaal nieuw concept om een brand efficiënter te kunnen bestrijden. Olsman: “Een doorsnee bedrijf van pakweg honderd medewerkers beschikt gemiddeld over een dertigtal brandblussers, maar slechts over een handvol BHV’ers die overweg kunnen met zo’n brandblusser. Een ongelijke verdeling. Wij bewijzen met onze sprayblussers dat het ook anders kan.”

Prymaxx-ProLine-Indoor_CMYK

Efficiënter effect
Prymaxx Europe richt zich met zijn innovatieve brandblussers op de eerste tien seconden na een brandontwikkeling. “Met onze sprayblussers kan iedereen blussen en ben je dus niet afhankelijk van een geoefende BHV’er, die al dan niet in de buurt is,” benadrukt Olsman. “De blussers zijn te vergelijken met een grote haarlakbus en laten zich ook hetzelfde bedienen. Door sneller, al in de eerste seconden een brandhaard aan te kunnen pakken, blijft de schade beperkt. Onze sprayblusser is een kleine 30 centimeter hoog, weegt slechts 980 gram en heeft een inhoud van 760 milliliter. Doordat het schuim wordt verneveld kan een brand veel efficiënter worden geblust. Met onze sprayblusser kun je ook net zo lang blussen als met een blusser van 6 liter, namelijk 35 seconden. Een brand bestrijden vraagt vloeistof en tijd. Juist daar spelen we met de sprayblusser effectief op in.”
Prymaxx Europe produceert de sprayblussers zelf en werkt met elf franchisenemers door heel het land. “We zijn nu bezig met een uitbreiding richting Duitsland,” verklapt Olsman. “Deze nieuwe vorm van brandbestrijding biedt ongelooflijk veel perspectief. Juist voor de installateur. Een installateur kan namelijk voortaan het hoofdstuk brandbestrijding eenvoudig meenemen in een aanbieding naar de klant. Zo blijft het niet meer bij alleen de montage van een slangenhaspel, maar kan hij voorzien in een totaalconcept zonder daarbij extra kosten te maken.”

Prymaxx-Schuimblusser_Loep

Behalve de sprayblussers heeft Prymaxx Europe voor grotere ruimten brandblussers met een inhoud van 6 liter in het assortiment. Olsman: “Groot verschil met de traditionele blusser is dat onze blusser is gemaakt van kunststof/Kevlar. Corrosie is dus geen issue. En na vijf jaar hoeft onze blusser geen ‘grote beurt’ te ondergaan. Het onderhoud en de controle kan een ondernemer zelf uitvoeren en integreren in zijn periodieke veiligheidsronde. Via een e-learn module kunnen medewerkers zich kwalificeren als deskundig inspecteur.” Met zijn innovatieve brandblussers gooit Prymaxx Europe het dus duidelijk over een andere boeg. “Deze nieuwe visie op brandbestrijding levert een win-winsituatie op voor zowel eindgebruiker als installateur.”

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Prymaxx Europe Meer informatie