Maximale veiligheid voor mensen en gebouwen

Om het brandwerend afdichten van doorvoeringen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Mulcol International een compleet gamma aan producten ontwikkeld én beproefd, die geschikt zijn voor meerdere toepassingen en door één persoon eenvoudig te monteren. Sliman Azougagh van Mulcol praat ons bij over de laatste ontwikkelingen en de unieke producten op het gebied van passieve brandveiligheid. Zoals de Multidisc, de Multicollar Slim en het digitaal logboek dat de mogelijkheid biedt om doorvoeringen binnen een project nauwkeurig te registreren.  

Als fabrikant van brandwerende doorvoeringsproducten legt Mulcol haar oor te luister bij diverse marktpartijen zoals applicatiebedrijven. Sliman: “Een van onze eerste producten was dan ook de Multicollar Slim, een 30 mm hoog universeel brandmanchet, bestaande uit een roestvrijstalen band van 174 schakels en een hoogwaardige inlage op grafietbasis. Het brandmanchet kan op elke gewenste buisdiameter t/m 315 mm ingekort worden door de schakels van elkaar te scheiden. Op die manier kan de monteur met slechts één product een heel palet aan doorvoeringen (al dan niet geïsoleerd) brandwerend afdichten. En in combinatie met de Multisealant A kit of Multimastic SP vulpasta is tevens een rookdichte afwerking te verkrijgen. Wij hebben het brandmanchet in vrijwel alle toepassingen Europees getest conform de EN1366-3. Alle oplossingen uit de testrapporten zijn ondergebracht in de Multiselector applicatie. Op deze manier kan op een eenvoudige wijze de juiste geteste oplossing worden geselecteerd. Ook is er een koppeling vanuit de oplossing gemaakt naar het testrapport, dit maakt zoeken in het rapport overbodig.”

Online logboek
Recent heeft Mulcol een eigen datamanagement systeem uitgebracht. “Het is meer dan alleen het in kaart brengen van brandwerende afdichtingen,” zegt Sliman. “De monteur kan via dit systeem alle doorvoeringen binnen een gebouw nauwkeurig karakteriseren aan de hand van het type, of het een doorvoering door een wand of vloer betreft, of er isolatie omheen is aangebracht, om welke sparingsmaat het gaat, etc. Bovendien kunnen de door de Multiselector gegenereerde oplossingen ook eenvoudig gekoppeld worden aan de geregistreerde doorvoeringen waardoor de kans op een niet correct afgewerkte doorvoering aanzienlijk minder wordt.”

De producten van Mulcol zijn zowel in Nederland als België via een dealernetwerk te verkrijgen. “Voor technisch advies, trainingen of andere vragen kunnen marktpartijen rechtstreeks bij ons aankloppen,” verzekert Sliman. “Per land zijn er wat verschillen in de eisen rondom het brandwerend afdichten van doorvoeringen. Wij voeren diverse testen uit om ook in die landen het juiste product inclusief onderbouwing aan te leveren. In ons eigen opleidingscentrum in Middelburg trainen we diverse marktpartijen om op de juiste wijze met onze producten te werken.”

Ondanks dat Mulcol ernaar streeft zoveel mogelijk situaties te testen en te certificeren, kan er altijd wel een praktijksituatie voorkomen die net niet is getest. Sliman: “We roepen partijen dan ook op om vooral contact met ons op te nemen. Met gedegen advies kunnen we op basis van bestaande tests tot een veilige en verantwoorde oplossing komen, die we ook kunnen onderbouwen. Want, dat is uiteindelijk het doel: maximale veiligheid voor mensen en gebouwen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar MulcolMeer informatie