Nieuwe regelgeving brand- en rookwerende deuren

De nieuwe regelgeving, die per 1 november definitief is ingegaan, doet nogal wat stof opwaaien in de sector die zich richt op brand- en rookwerende deuren. In de praktijk betekent het, dat na een eerder afgesproken overgangsperiode, CE-markeringen voortaan verplicht zijn voor brand- en/of rookwerende deuren.

“Alle eerdere certificeringen komen te vervallen. Dit betekent dat producten opnieuw getest worden conform de NEN-EN 1634-1. Daarnaast hebben de fabrikanten te maken met exaps, de zogenaamde nieuwe extended applications’, waarin is aangegeven tot welke maten je een deur mag vergroten en op welke ondergronden de deuren gemonteerd mogen worden,” aldus Jan Schellekens, adviseur bij Metacon. Het bedrijf, dat al werd opgericht in 1927, is toonaangevend in de markt van brandwerende deuren, inbraakwerende rolluiken, zonweringssystemen en constructiewerken. Hun directe klanten zijn dealers, al zit men ook graag en regelmatig in het ontwerpstadium aan tafel met eindgebruikers, architecten, aannemers en investeerders.

Heet hangijzer
Met ruim 90 vakbekwame professionals, die werken vanuit vestigingen in Nederland en België, beschikt Metacon over een groot netwerk van relaties binnen én buiten Europa. Jan: “Het eindigen van de overgangsperiode is nogal een issue in de markt van nu, omdat je alleen nog brandwerende deuren mag monteren als je aan deze nieuwe normen voldoet Kortom, volop uitdagingen voor aannemers, architecten en producenten.”

Veiligheid boven alles
“Eigenlijk sluit deze nieuw ontstane situatie wel mooi aan op onze slogan die zegt ‘because safety is everything’. Want daar draait het in basis natuurlijk wél allemaal om, om het borgen van de veiligheid van die eindgebruiker, door een zo goed mogelijke brandwerende oplossing aan te bieden,” vervolgt Jan. “Wij geloven dat er voor elk probleem een veilige innovatieve oplossing is en daar veranderen deze aangescherpte regels niets aan. Ons bedrijf streeft structureel naar vernieuwing, we willen een toonaangevende partij zijn én blijven wanneer we praten over duurzame producten en innovatieve oplossingen. Veiligheid bepaalt de norm, daar hebben we onze bedrijfs- en productieprocessen lang geleden al zoveel mogelijk op ingericht. Gisteren, vandaag, morgen én alle dagen daarna.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar MetaconMeer informatie