Onderhoudsvrije blussers bestaan!

 

Kleine blusmiddelen worden ingezet om een beginnende brand snel onder controle te krijgen. Tot op heden gebeurt dat met de bekende conventionele brandblussers. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kleine blusmiddelen hebben echter geleid tot een totaal nieuw concept om een brand efficiënter te kunnen bestrijden; de onderhoudsvrije brandblussers van Prymaxx Europe die ook nog eens uiterst duurzaam zijn.

“Met onze onderhoudsvrije sprayblussers kan iedereen blussen en ben je dus niet afhankelijk van een geoefende BHV’er, die al dan niet in de buurt is,” zegt Jan Olsman van Prymaxx Europe. “De blussers zijn te vergelijken met een grote haarlakbus en laten zich ook hetzelfde bedienen. Door al in de eerste seconden een brandhaard aan te pakken, blijft de schade beperkt. Met onze sprayblusser kun je net zo lang blussen als met een conventionele blusser van 6 liter, namelijk ruim 35 seconden. Een brand bestrijden vraagt vloeistof en tijd. Juist daar spelen we met de sprayblusser effectief op in.”

Prymaxx-ProLine-Indoor_CMYK

Ook grote Prymaxx brandblussers zijn onderhoudsvrij
Groot verschil met de traditionele 6 liter blusser is dat de blusser van Prymaxx Europe is vervaardigt uit kunststof/Kevlar. “Corrosie is dus geen issue,” zegt Olsman. “En na vijf jaar hoeft onze blusser geen ‘grote beurt’ te ondergaan. De controle kan een ondernemer onder andere aan de dubbele manometers zelf uitvoeren en integreren in zijn periodieke veiligheidsronde. Via een e-learn module kunnen medewerkers zich kwalificeren als deskundig inspecteur. Wij bieden klanten bovendien een gratis borgingsprogramma van OKComply. Ze krijgen automatisch melding op een mobiele device dat de blussers gecontroleerd moeten worden. Na controle is het een kwestie van de QR code op de blusser scannen, zodat de inspectie wordt geborgd in een logboek. Er hoeft dus geen REOB bedrijf ingeschakeld te worden om onze blussers te onderhouden en te keuren, maar uiteraard kunnen onze REOB partners u daar in heel Nederland in ontzorgen.”

Environmental Impact
Prymaxx Europe garandeert een optimale werking van de blussers gedurende een garantieperiode van tien jaar. De innovatieve blussers zijn tevens voorzien van een Environmental Impact zegel. “Dit zegel geeft aan in hoeverre een product milieubesparend is ten opzichte van een bestaand product, uitgedrukt in een GER waarde,” zegt Olsman. “Voor onze blussers geldt een bewezen milieubesparing van meer dan 60% in vergelijking met traditionele blussers. Een conventionele metalen blusser wordt vaak iedere vijf jaar vervangen, terwijl onze blusser een levensduur heeft van tien jaar. Bovendien laat kunststof/Kevlar zich efficiënter recyclen dan metaal.”

EnvironmentImpactReducing PNG

Met zijn innovatieve brandblussers gooit Prymaxx Europe het dus duidelijk over een andere boeg. “Deze nieuwe visie op brandbestrijding levert een win-winsituatie op voor zowel eindgebruiker als REOB of installateur,” verzekert Olsman. “Een REOB voert alleen de technische controles nog uit en een installateur kan voortaan het hoofdstuk brandbestrijding eenvoudig meenemen in een aanbieding naar de klant. Zo blijft het niet meer bij alleen de montage van een slangenhaspel, maar kan hij voorzien in een totaalconcept zonder daarbij extra te investeren te maken.”

 

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Prymaxx Meer informatie