Onderhoudsvrije brandblussers voor Professionals

Neyfik produceert en verkoopt onderhoudsvrije brandblussers voor Professionals. Een compleet nieuwe ontwikkeling op het gebied van brandblussers zijn de spray-brandblussers en de Composiet blustoestellen van deze Nederlandse firma.

“We leveren onze brandblussers in de hele Benelux en daarnaast ook in Duitsland en Denemarken,” zegt Jouke Jongsma van Neyfik. “De spray-brandblussers zijn compact, licht van gewicht en onderhoudsvrij. Ze zijn gevuld met vorstbestendig schuim en dus ideaal voor gebruik in de bouwkeet of in bedrijfswagens. Ze zijn heel intuïtief te bedienen. Het is een kwestie van de dop afnemen en sprayen maar. Een BHV-opleiding is niet vereist. De gebruiker heeft vijf jaar lang geen kosten of onderhoud aan de blusser. Het grote voordeel van een spray-brandblusser is de snelle reactietijd. Binnen een paar seconden kun je een beginnende brand bestrijden en je voorkomt hiermee uitbreiding van het vuur.

 

Daarnaast zijn we importeur van composiet brandblussers gevuld met 2, 6 of 9 kilogram poeder of 6 of 9 liter schuim. Ook deze zijn onderhoudsarm en zelfs 20% lichter dan vergelijkbare stalen exemplaren. Groot voordeel van de composiet blussers is dat corrosieverschijnselen zijn uitgesloten. Dat maakt dat we op deze blussers een volledige garantie van tien jaar kunnen geven. De eindgebruiker is tien jaar lang vrijgesteld van onderhoudskosten.”

Brandblusser - 6KG - Poeder - Neyfik #Voorkant

Interne controle met NEN2559 Checklist
Gebruiksgemak, kostenbesparing en duurzaamheid, dat zijn de USP’s van onze blussers, stelt Jongsma. “Het feit dat de composiet blussers slechts eens in de tien jaar hoeven te worden vervangen scheelt aanzienlijk in de investeringskosten. Ook verdwijnt er op die manier 50% minder blusstof in het milieu. Wel dienen de blussers periodiek gecontroleerd te worden, maar dat kan en mag de eindgebruiker conform NEN 2559 ook zelf verzorgen via onze controletool. Door zelf de inspectie te doen, is er een veel grotere bewustwording binnen het bedrijf over de veiligheidsmiddelen. Het wordt eerder opgemerkt als een blusser bijvoorbeeld wordt geblokkeerd door een kapstok of een pallet.” Door gebruik te maken van een web-based programma krijgt de beheerder automatisch een melding wanneer het tijd is de (interne) controle uit te voeren.

Neycare
Voor bedrijven die de controle van de brandblussers toch liever uitbesteden is er het zogeheten Neycare programma in het leven geroepen. “We hanteren een all-in tarief voor een totaaloplossing voor levering, controle en zelfs training van personeel.” zegt Jongsma. “Alles wordt geregistreerd in een mooi schema, zodat de eindgebruiker in één oogopslag een compleet overzicht heeft van de status van zijn veiligheidsmiddelen.”

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Neyfik Meer informatie