Passieve brandpreventie

Op het gebied van passieve brandpreventie in gebouwen valt er nog het nodige te verbeteren in ons land, met name als het gaat om renovatieprojecten. Dat stelt Hubrecht Murre van Mulcol International BV. Als producent van innovatieve, passieve brandwerende producten probeert Mulcol meer bewustzijn te creëren in de markt. Niet alleen door producten en oplossingen te bieden, maar vooral ook door als kennispartner te fungeren en de sector de juiste handvatten te bieden. Zo maakt de unieke Multiselector app de zoektocht naar de juiste brandwerende producten en oplossingen stukken efficiënter.

Mulcol International is een totaalaanbieder op het gebied van passieve brandpreventie. Het aanbod varieert van producten zoals brandwerende coatings en kitten tot brandmanchetten en andere innovatieve producten. “Ons doel is om pragmatische, effectieve en montagevriendelijke brandvertragende producten en oplossingen te ontwikkelen die relevant en eenvoudig toepasbaar zijn,” zegt Murre. “In plaats van het testen van theoretische en standaard oplossingen zijn wij van mening dat we moeten inschatten of onze geteste producten praktisch toepasbaar zijn en dicht bij de werkelijke situaties staan. We ontwikkelen onze producten en oplossingen dan ook altijd in nauw overleg met de verwerkers. We investeren veel in onderzoek en ontwikkeling, waarbij we producten ook gecombineerd als systeemoplossing testen en laten certificeren.”

Kenniscentrum
Volgens Murre profileert Mulcol zich steeds meer als kenniscentrum. “Passieve brandpreventie krijgt op projecten nog niet altijd de aandacht die het verdient. Er wordt in het voortraject nog geen rekening gehouden met het brandwerend afwerken van sparingen rondom installatiedoorvoeringen. Ons doel is om het thema brandpreventie hoger op de agenda te krijgen. Daarmee worden problemen in een later stadium, bijvoorbeeld een te kleine sparingsmaat die moeilijk brandwerend is af te dichten, voorkomen. We worden overigens steeds vaker gevraagd om technisch advies te geven over specifieke situaties, waarbij we al dan niet maatwerk oplossingen aandragen om tot een goede brandveilige oplossing te komen. En die kennis delen we graag. Zo hebben we begin dit jaar onze Multiselector gelanceerd, een applicatie die het zoeken naar de juiste brandwerende producten en oplossingen vereenvoudigt. Daarnaast wordt aan verwerkers stap voor stap uitgelegd hoe het product geïnstalleerd moet worden. Tevens biedt de applicatie een logboek om alle brandpreventieve maatregelen te inventariseren, registreren en onderhouden.”

Al onze producten zijn BIM-ready en kunnen binnenkort via onze website als BIM-object worden gedownload, zegt Murre. “Ook dat is weer een extra trigger om brandpreventie hoger op de agenda te krijgen. Door al in het voortraject over passieve brandpreventie na te denken, kan tijdig de juiste keuze worden gemaakt.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Mulcol InternationalMeer informatie