Totaalconcepten in technische isolatie voor zorgcentra en gebouwen

“Onwetendheid in plaats van kwade wil,” zegt Wolfgang van Loo van ROCKWOOL B.V. als het met voeten treden van de regelgeving omtrent brandveiligheid ter sprake komt. “Er is geen stok achter de deur, zoals met verkeersregels.” ROCKWOOL koppelt al decennia lang advies aan  hoogwaardig en in de branche gewaardeerde producten: isolatie gebaseerd op innovatieve steenwol technologie.

ROCKWOOL Groep is marktleider in steenwoloplossingen. “Wij zijn al tachtig jaar actief in deze branche en richten ons intensief op brandveiligheid,” opent Van Loo, verantwoordelijk voor de ROCKWOOL- technische isolatie sales in de Benelux. “Onze oplossingen lijken simpel maar zijn doordacht. Zeker met het thema brandveiligheid in gedachten.” Gebouweigenaren zijn verantwoordelijk voor hun gebouw en advies en begeleiding zijn vaak uiterst welkom. “Onze expertise reikt verder dan sec materiaalkennis.” Van Loo noemt als voorbeeld druppelvorming bij brand. Hij weet dat niet iedereen zich bewust is van dat gevaar. “Als expert zie je vaak scenario’s voor je waarop je niet zit te wachten. Ook de demografische ontwikkelingen moet je meenemen in je aanpak. Denk aan mobiliteit bij evacuaties van ouderen. De markt vraagt om andere compartimenteringsconcepten. Het gaat niet alleen om de inzet van de brandweer. De uitdaging schuilt in passende en doordachte totaalconcepten voor zorgcentra en bedrijfsgebouwen.”

Van Loo pleit niet alleen voor een gedegen aanpak maar ook voor wetgeving en de onlosmakelijk daaraan verbonden handhaving. “Met onafhankelijke controlepunten.” Op de tekentafel is, volgens hem al te zien waar de knelpunten liggen. “Achteraf oplossen is vaak lastig.” Een andere trend die zich aandient, is dat bedrijven en dus ook hun gebouwen steeds groter worden. Ook dat vraagt volgens Van Loo om een andere zienswijze. Duitsland wordt als voorbeeld genomen. “Daar keuren ze een gebouw dat niet voldoet gewoon af.”

Dat er nog veel terrein valt te winnen als het gaat over brandveiligheid ervaart Van Loo dagelijks. “We hebben oplossingen voor gevels, daken (hellende en platte), wanden en vloeren. Vooral in de utiliteit valt nog een slag te maken. Maar ook ziekenhuizen en verzorgingstehuizen verdienen nog veel aandacht. Neem de kilometers leidingen in een ziekenhuis. Graag worden wij in een vroeg stadium geconsulteerd zodat we als de eerste plannen van bouw of verbouw op tafel komen, meteen kunnen meedenken en adviseren.” Van  Loo’s slotakkoord heeft een technisch tintje: “Onze meest recente ontwikkeling is het TECLIT systeem, speciaal ontwikkelde isolatie voor koude leidingen. Gezien de bewezen Euro-brandklasse (A2-s1 ,d0) brand technisch gezien het meest ideale product om toe te passen op koude leidingen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RockwoolMeer informatie