Würth Nederland breidt assortiment uit met brandwerende afdichtingssystemen

Würth heeft het assortiment uitgebreid met een breed scala aan brandwerende afdichtingssystemen. John de Lang en Jesper van de Laak van het bedrijf koppelen daar ‘een goede ondersteunende buitendienst’ en ‘trainingen voor installateurs’ aan.

“Hooggekwalificeerde brandwerende systemen verdienen een optimale installatie”, zegt De Lang. Een systeem komt pas optimaal tot zijn recht als het vakkundig is geïnstalleerd. Onze buitendienst medewerkers zijn vertrouwd met de materie. Voor installateurs en applicateurs verzorgen we trainingen in eigen huis of op locatie.” Het is duidelijk dat Würth de brandwerende afdichtingssystemen introduceert met een vakkundige begeleiding. “We richten ons met de brandwerende afdichtingssystemen op een breed palet aan compartimenten, van grote gebouwen en productiehallen tot ziekenhuizen. De systemen zijn Europees gecertificeerd waarmee we het vertrouwen in de kwaliteit onderbouwen.”

De heren vestigen de aandacht op verschillende systemen zoals de manchetten, brandwerende stenen in combinatie met een combi schuim, het mineraalplaat systeem en het nieuwe Putty Koord. Een kneedbaar brandwerend koord voor het brandveilig afdichten van kabels en buizen tot EI 240. “Een gecertificeerde toepassing, goed voor vijftig jaar zekerheid”, weet Van de Laak. “Het is niet alleen duurzaam maar ook eenvoudig aan te brengen.” Hij verwijst naar een bijbehorende brochure waar overzichtelijk uitleg over het Putty Koord wordt verschaft.” Op een ‘landingspagina’ op internet kan de installateur alles vinden over de toepassing. “Indien nodig ondersteunt een technisch adviseur.”

Het is duidelijk dat Würth het laatste grote pakket, dat nog ontbrak in het installatieprogramma, met veel kennis van zaken ondersteunt. Dat het bedrijf de brandwerende systemen toevoegt, komt doordat er op het vlak van ‘brandwering’ nog te veel mis gaat. De Lang duidt op enkele grote branden en weet dat daaruit de vraag naar het afdichten van belangrijke doorvoeringen en dilatatievoegen is toegenomen. Vanuit dat gegeven heeft Würth naast zijn hoogwaardige installatiematerialen en verankeringssystemen de brandwerende systemen in het programma opgenomen voor de meest voorkomende doorvoersituaties om eventuele brand in gebouwen te kunnen vertragen, beheersen en daarmee levens te kunnen redden. ”Voor de juiste verwerking van de verschillende systemen staan onze technische adviseurs en trainers direct voor u klaar. Door deze korte lijnen waarborgen wij de kwaliteit van de systemen en uiteindelijk de veiligheid.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WürthMeer informatie