300Wp glas-glaspanelen

Solarwatt heeft een krachtige 60M-module gepresenteerd met een vermogen van 300 Wattpiek (Wp). De Duitse pionier in zonne-energie is het eerste bedrijf dat een glas-glaspaneel maakt in deze variant en met dit vermogen.

Steeds meer consumenten kiezen voor het type glas-glaszonnepanelen, dat nu dus ook beschikbaar is met een vermogen van 300 Wp. De panelen worden gemaakt in productiefaciliteiten in Dresden (Duitsland). Ze leveren gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe ten opzichte van gangbare panelen van kunststof. Consumenten kunnen daardoor exact uitrekenen welk rendement ze met de panelen behalen.

Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Solarwatt garandeert het vermogen van 300 Wp van de panelen voor in ieder geval dertig jaar lang. “Er zijn al wel modellen met een vermogen van 300 Wp op de markt, maar niet als duurzame glas-glasmodellen. Huiseigenaren en commerciële partijen kunnen nu nog efficiënter hun eigen zonne-energie opwekken,” zegt Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux.