‘Altijd in bedrijf’

We beseffen het nauwelijks, maar als maatschappij zijn we volledig aangewezen op een continue levering van stroom. De toenemende vraag naar energie én het verduurzamen van onze samenleving zet de leveringsbetrouwbaarheid enorm onder druk. Het is van groot belang dat een stroomstoring kan worden opgevangen. Koninklijke Van Twist (KVT) weet dat als geen ander en garandeert met zijn op maat gemaakte noodstroominstallaties een maximale bedrijfszekerheid. Het familiebedrijf heeft de laatste jaren wel een flinke wending gemaakt.

De historie van de Koninklijke Van Twist gaat terug tot 1836. Het familiebedrijf heeft door de jaren heen een enorme bak aan ervaring opgedaan en draagt sinds enkele jaren het predicaat ‘koninklijk’. Het familiebedrijf stond jarenlang bekend als Kemper & Van Twist. “De familie Kemper is echter al lange tijd geen onderdeel meer van het bedrijf,” zegt Wilhelm Potters van Koninklijke Van Twist. “Het verkrijgen van het predicaat ‘koninklijk’ was een mooi moment om een naamswijziging door te voeren, zonder al teveel verwarring te veroorzaken in de markt. We waren KVT en zijn dat nog steeds. Daarnaast leggen we sinds enige tijd steeds meer de nadruk op onze totaaloplossingen in plaats van alleen het leveren van aggregaten of dieselmotoren. Anno 2018 zijn we een one-stop-shop voor noodstroom-, ups- en energiesystemen.”

Totaaloplossingen
KVT streeft meer en meer naar totaaloplossingen waarbij opdrachtgevers volgens Potters volledig worden ontzorgd. “Opdrachtgevers hebben één aanspreekpunt voor de totale installatie, waarbij we zorgdragen voor een maximale bedrijfszekerheid. Ook het (periodiek) onderhoud van de installaties nemen we voor rekening tot zelfs het aftanken van aggregaten aan toe. En aan het eind van de technische levensduur kunnen we veelal een revisie uitvoeren, waarmee we de installatie een tweede leven geven.” Over de aggregaten zelf gesproken, ook daarin is een ontwikkeling gaande. “We zien weer een opleving in de vraag naar gasmotoren,” erkent Potters. “De gasmotor is een ontwikkeling uit de jaren negentig die tijdens de crisis een terugval kende en nu weer aan een opleving bezig is. Restgassen die vrijkomen uit een productieproces kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om het aggregaat te voeden en elektriciteit plus warmte op te wekken. Veelal gaat het dan om additionele energiesystemen. Voor noodstroomaggregaten is het nog vooral diesel wat de klok slaat.”

Hybride en zelfs all electric
Dat dieselaggregaten nog altijd zo populair zijn als noodstroomvoorziening is volgens Potters eenvoudig te verklaren. “Ze zijn uiterst betrouwbaar en kunnen onafhankelijk draaien. Bij aardgas ben je nog altijd afhankelijk van de gasleiding. Als daarin een stagnatie plaatsvindt, heb je een probleem. Voor een dieselaggregaat volstaat slechts een volle tank. In de meer zonnige streken maken we ook steeds meer de combinatie met zonnepanelen als hybride systeem om het dieselverbruik te reduceren. Als slechts een beperkte bedrijfszekerheid wordt gevraagd, bijvoorbeeld tot maximaal een uur na stroomuitval, kunnen zonnepanelen in combinatie met energieopslag een mooi en duurzaam alternatief zijn. Ook zijn dergelijke systemen interessant om onregelmatigheden (pieken en dalen) op te vangen in het netwerk , inherent aan het toenemend gebruik van duurzame energie.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Koninklijke Van TwistMeer informatie