Betaalbare AC aansluiting, PV verdelers en groepenkasten

Nederland behoort tot de grootste en snelst groeiende zonne-energie markten van Europa. Een PV installatie op het dak vereist in veel gevallen een uitbreiding van de groepenkast (meterkast). Op de beurs Solar Solutions 2019 zet Schotman Elektro de producten van zowel Gacia- als SEP Europe (groepenkasten, modulaire componenten, complete PV-verdelers etc.) in het zonnetje. Producten met de kwaliteit van A-merken, maar met een superieure prijs/kwaliteit verhouding, zodat de installateur er ook nog een mooie boterham aan kan verdienen.

In de zonnepaneelwereld bestaan er nogal wat misverstanden en ontbreekt het niet zelden aan een stukje kennis. Als voormalig installateur ziet Jos Walstra van Schotman Elektro de kennis van een degelijke installatie langzaam wegebben. “Wij snappen als geen ander hoe een installateur werkt en denken vaak een paar stappen vooruit om samen met de juiste producten tot een kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossing te komen.” De producten van Gacia en Sep Europe zijn geschikt voor PV installaties op woningen en bedrijfspanden tot 1.000 Ampère. “Het merendeel van de kasten en verdelers is bestemd voor uitbreiding van de bestaande woonhuisverdeler,” weet Walstra. “We leveren daarbij het complete pakket van zonnepaneelverdelers, tussenverdelers en losse automaten, en geven desgevraagd ook een stukje advies.”

De producten van Gacia en Sep Europa zijn verkrijgbaar via de onafhankelijke elektrotechnische groothandel of via het internet. “Wij leveren al onze producten rechtstreeks en uit onze enorme voorraad,” zegt Walstra. “Dat betekent eigenlijk altijd vandaag bestellen, morgen in huis. Een unieke positie die wij kunnen waarmaken.”  Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding van onze producten zodanig in balans, dat installateurs een aantrekkelijke marge kunnen overhouden. Beide merken voldoen aan de allerhoogste Europese eisen en beschikken over KEMA-KEUR, TÜV en Semko keurmerk. Sep Europe is ons eigen label en wordt grotendeels in eigen beheer in Nederland geëngineerd. Alle producten worden bij aankomst in Assen aanvullend onderworpen aan een systeemtest. De kwaliteit staat daarmee buiten kijf.

 

U vindt de producten van Gacia en Sep Europe op de stand van Schotman Elektro tijdens de beurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart in Expo Haarlemmermeer – Vijfhuizen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Schotman ElektroMeer informatie