Betrouwbare omvormers

Een jaar of drie geleden heeft Ariens Solar de keuze gemaakt om solarprojecten vrijwel uitsluitend met omvormers van Huawei te realiseren. De prijs-/kwaliteitsverhouding én de hoge betrouwbaarheid zijn voor John Ariens de voornaamste argumenten om voor Huawei te kiezen.

Ariens Solar realiseert solarprojecten met name op de industriële en agrarische markt. “Daarbij verzorgen we het gehele traject, van ontwerp – indien nodig met kosten-batenanalyse en subsidievraag – tot montage, inbedrijfstelling en oplevering,” legt John uit. “Een gemiddeld project behelst voor ons zo’n 2.000 panelen met uitschieters naar 5.000+ panelen.”

Hoge leverbetrouwbaarheid
Omvormers van Huawei blinken volgens John uit in eenvoud. “Enkele jaren geleden heeft Huawei de ‘klassieke’ kwetsbaarheden zoals een display of mechanische ventilatie uit de omvormers gehaald,” weet John. “Dat kan ons wel bekoren en komt de betrouwbaarheid absoluut ten goede. Het zorgt er bovendien voor dat we geen grote voorraad van componenten hoeven aan te leggen. Veel componenten zijn bovendien uitwisselbaar, onafhankelijk van het type omvormer.” De omvormers worden door Wattkraft aan Ariens Solar geleverd. “De samenwerking met Wattkraft verloopt heel goed. Heel fijn is ook de hoge leverbetrouwbaarheid en het feit dat ze veel aandacht besteden aan informatie-uitwisseling. Zoals landelijke presentaties, introducties van nieuwe modellen, interessante workshops waar we met ‘lotgenoten’ kunnen sparren, enz. Dat doen ze echt goed.”

Behalve nieuw aanleggen, verzorgt Ariens Solar ook service en onderhoud van installaties. “Voor de installaties die we bouwen, verzorgen we ook het beheer zodat de installaties altijd optimaal presteren. Momenteel zijn we bezig met een 1,5 MW project in Someren, waarvoor we 36 Huawei-omvormers toepassen uit de serie KTL. Binnenkort starten we met een vergelijkbaar project qua omvang met acht stuks 110 KTL N1-omvormers en gaan we een eerste project maken met de nieuwe KTL M3-omvormers. Daarnaast hebben we al verschillende kleinere projecten gerealiseerd waarbij we omvormers combineren met de Huawei Luna-batterij.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WattkraftMeer informatie