Biodynamisch licht in elke ruimte

Het merk Waldmann staat bekend om zijn innovatieve verlichtingsoplossingen. Al meer dan veertig jaar (!) houdt het familiebedrijf zich bezig met de ontwikkeling van Human Centric Lighting (HCL). “Licht is meer dan zien of niet zien; het heeft effect op mensen, het regelt ons bioritme. Licht bepaalt hoe we functioneren,” zegt Henk van Geresteyn van Waldmann. “Met de VIVAA Free maken we HCL voor iedereen bereikbaar, ook in de privésector.”

Waldmann ontwikkelt en produceert hoogwaardige lampen voor industrie, kantoor, zorg en gezondheid, evenals systemen voor medische fototherapie. Van Geresteyn: “We zijn in Nederland monopolist in UV-therapie. Mensen die in het ziekenhuis worden behandeld voor een huidziekte ondergaan fototherapie met onze lampen. Ook buiten het ziekenhuis zetten we vol in op de gezondheid van de mens. Door het intensiteit en de kleur van verlichting gedurende de dag af te stemmen op het daglicht wordt het 24-uursritme van de mens ondersteund. In de ouderenzorg heeft het bewezen effect, maar biodynamische verlichting vindt ook steeds meer zijn weg naar kantooromgevingen en utiliteit. Het verhoogt de productiviteit, versterkt de motivatie en verlaagt de kans op fouten en (bedrijfs)ongevallen.”

Highend designarmatuur
Tot voor kort werd biodynamische verlichting uitsluitend als functionele verlichting toegepast. Met de VIVAA Free breekt Waldmann met die ‘traditie’. “Voor het eerst wordt het beproefde concept voor daglichtnabootsing geïntegreerd in een staand highend designarmatuur die ook in een huiselijke omgeving geplaatst kan worden,” zegt Van Geresteyn. “Het armatuur functioneert volledig autonoom, herkent het tijdstip en past de lichtkleur en –intensiteit aan volgens de voorgeprogrammeerde curve. Voor gebruikers is het slechts een kwestie van plug-and-play. Mensen worden actiever en de slaapkwaliteit verbetert als gevolg van een beter dag- en nachtritme. Met het oog op het steeds langer thuis blijven wonen van senioren kan de VIVAA Free een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. In specifieke gevallen kan het voorgeprogrammeerde verlichtingsschema worden aangepast via een app. Vooral voor de ouderenzorg kan dat interessant zijn.”

Het staand designarmatuur is direct gebruiksklaar en beschikbaar in verschillende uitvoeringen. “Momenteel maken we onderscheid tussen een model met een moderne stalen voet of een houten driepoot. Nieuwe varianten volgen snel. De lampenkap is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Met de VIVAA Free maken we biodynamische verlichting bereikbaar voor iedereen en voor elke ruimte,” zegt Van Geresteyn tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WaldmannMeer informatie