Bosch breidt assortiment connected gereedschappen uit

Bosch verbreedt het assortiment connected elektrische gereedschappen. Het bestaande aanbod is aangevuld met nieuwe haakse slijpmachines GWS 18V-125 PC en PSC. Ook de 18 volt schroefboormachine en klopboorschroevendraaier van de robustseries, de GSR 18V-85 C Professional en de GSB 18V-85 C Professional, zijn nieuwe aanwinsten. Datzelfde geldt voor de machines van de dynamicseries, de GSR 18V-60 C Professional en de GSB 18V-60 C Professional.

De nieuwe haakse slijpmachines hebben dankzij de borstelloze EC-motor en ProCore 18V-accu een vermogen dat overeenkomt met een 1000 W slijpmachine met snoer. Daarnaast is het door de Bluetooth-connectiviteit eenvoudig om instellingen via een mobiel apparaat te wijzigen. Via een smartphone kan de gebruiker bijvoorbeeld instellen dat de veiligheidsfunctie ‘KickBack Control’ eerder moet inschakelen.

Daarnaast ontvangen gebruikers via een app een melding als de motor werd gestopt, vanwege oververhitting bijvoorbeeld. Uitbreidingen van de Bosch Toolbox applicatie zijn gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en in de Apple App Store.