Bron voor energie

Hoofdverdeler inclusief besturing P.I. Roermond

Aan de energievoorziening van een gebouw worden doorgaans de hoogste eisen gesteld op het gebied van productkwaliteit, betrouwbaarheid en kostenefficiency. De afdeling energie van SIM Holland BV is inmiddels al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in (nood)stroomoplossingen. Cees Valstar van SIM Holland BV praat ons bij over de mogelijkheden in generatorsets, meet- en schakelpanelen en vestigt ook de aandacht op de houdbaarheid van dieselolie. Hier wordt volgens hem behoorlijk laconiek mee omgegaan.

SIM Holland BV is opgericht in 1933 aanvankelijk als revisiebedrijf voor diesel- en benzinemotoren. Valstar: “In 1958 werd de basis van ons bedrijf verbreed doordat wij de vertegenwoordiging verwierven van een aantal technische producten met een wereldwijde reputatie. Naast ons revisiebedrijf groeide zodoende een adviserende handelsonderneming met een breed, maar vooral kwalitatief hoogstaand leveringsprogramma. Zo bieden we een grote keus in draagbare aggregaten vanaf 700 Watt (22 kilogram) tot eenheden die compleet op een wagen of in een container dan wel achter een tractor kunnen worden opgesteld. We zijn gespecialiseerd in noodstroomvoorziening, hetzij door handschakeling of volautomatisch, daar waar belangrijke apparatuur niet zonder elektriciteit kan. Daarnaast beschikken we over een servicedienst die aanwezig is bij het inbedrijfstellen en indien er onverhoopt een storing is, kunnen zij dit voor de klant verhelpen.”

opstelling NSA 460kVA in technische ruimte Goudse Verzekeringen te Gouda

Standaard of maatwerk
Een noodstroominstallatie kan door SIM Holland BV worden gecompleteerd met start-batterijen, brandstoftank, schakel- en/of beveiligingspaneel, uitlaatsysteem, koelluchtsysteem, maar ook no-break (UPS) systemen (APC/Schneider) als bescherming voor kwetsbare apparatuur. Speciale eisen kunnen betrekking hebben op een nauwkeurige spannings- en/of frequentieregeling, geluidsniveauregeling, inbouwafmetingen,… “Afhankelijk van het project en de wens van de gebouweigenaar proberen we veelal met standaard apparatuur en onderdelen van SDMO uit Frankrijk te werken,” licht Valstar toe. “Voor custom build noodstroomaggregaten – voor plaatsing in bijvoorbeeld parkeergarages met beperkte ruimtes en toe- en afvoerkanalen op maat – betrekken we de op maat gemaakte producten van Starpower uit Italië.”

Voor de aansturing van generatorsets en de voeding van apparatuur biedt SIM Holland BV een grote keus in elektrische panelen. “Voor speciale doeleinden ontwerpen en bouwen we meet- en schakelapparatuur geschikt voor iedere gewenste stroomsoort en spanning. De panelen worden gebouwd in plaatstalen kasten. Als een hoge graad van waterdichtheid en/of corrosie bestendigheid wordt gewenst, passen we kunststof of polyester toe. En voor de meer luxueuze toepassingen leveren we inbouwpanelen die de installaties een fraai en praktisch uiterlijk geven.”

NSA 550kVA opstelling in technische ruimte parkeergarage Kastwolderplein te Zwolle

Generatorsets functioneren veelal op diesel. Deze brandstof wordt de laatste tijd geleverd met een toevoeging van biodiesel. “Bij gebruik van deze brandstof bestaat het risico van bacteriegroei in de brandstoftank, zeker bij grote opslag en lage doorloopsnelheid,” zegt Valstar. “Bacteriën gedijen het best in de omgeving tussen condenswater en brandstof, en openbaren zich onder in de tank als een slush. Met als gevaar dat het brandstoffilter dichtslaat op het moment dat het aggregaat gaat draaien. Dan denk je dus dat je een noodstroominstallatie hebt, maar in werkelijkheid functioneert hij niet. Een reëel en onderschat gevaar. Voorkom veroudering van dieselolie door te zorgen voor voldoende doorloopsnelheid (niet langer dan een jaar). Als alternatief, bij grote opslag, kunnen we een speciaal spoelsysteem monteren. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om dé bron voor energie.”

 

 


Voor informatie verwijzen wij u door naar SIM Holland BV Meer informatie