Compleet ecosysteem van solarproducten

Intersolar Europe zit er weer op. ‘s Werelds grootste vakbeurs voor de zonne-energiesector stond in het teken van ‘Connecting Solar Business’. Als één van de toonaangevende spelers in de branche presenteerde Wattkraft op de beurs in München haar omvangrijke en zeer complete Huawei-ecosysteem met omvormers, optimizer, laadstations en energieopslagsystemen. 

Zonne-energie heeft de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt, met een sterke focus op innovatieve technologieën en duurzame oplossingen. Op de 232 m2 (!) grote stand van Wattkraft kon het publiek kennismaken met het omvangrijke Huawei-portfolio en de nieuwste ontwikkelingen, trends en innovaties van dichtbij ervaren. Wattkraft is exclusief distributeur van Huawei-solarproducten in Europa. “Het was op onze stand een komen en gaan van goede relaties en veel nieuwe gezichten”, blikt Severijn Velmans van Wattkraft Benelux terug. “We kregen veel positieve reacties op zowel het aanbod van producten als de kwaliteit ervan. Ook de beschikbaarheid is gelukkig weer steeds beter op orde.”  

Primeurs
Behalve het inmiddels bekende en complete ecosysteem van Huawei had Wattkraft op Intersolar Europe ook enkele primeurs. “We kennen allemaal de LUNA2000 thuisbatterij, een modulair systeem waarbij de opslagcapaciteit oploopt van 5 tot 30 kWh, met stapjes van 5 kWh”, zegt Velmans. “Daar komt later dit jaar een grotere 7 kWh-variant bij. Verder stonden de Huawei optimizers in de spotlights, een product dat nog niet bij alle installateurs bekend is, alsmede de Smart EV Charger, het eerste laadstation van Huawei. Voor het MKB, dat wacht op een grotere netaansluiting of de energie beter wil managen, stond ons industrieel batterijsysteem van 200 kWh opgesteld. Voor zonneparken en andere commerciële toepassingen presenteerden we ons 2.0 MWh batterijsysteem. Het was al met al dus een zeer interessante beurs voor ons waarbij we waardevolle contacten hebben opgedaan. We kijken uit naar de volgende editie in 2024!” 

 

Voor meer informatie over Wattkraft Meer informatie