De eerste slimme NEN 3140 apparatentester

Begin dit jaar heeft KWx een nieuwe generatie apparatentesters op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De Metrel OmegaGT (MI 3360) is de eerste slimme NEN 3140 apparatentester die meetgegevens razendsnel kan verwerken. Het toestel met groot kleuren-touchscreen stelt keurmeesters in staat om grote aantallen apparaten snel en efficiënt te keuren. Bovendien is het mogelijk om klantspecifieke testprocedures op voorhand in te laden. Vince Kers van KWx geeft alle ins en outs van de nieuwste OmegaGT.

Snel en overzichtelijk keuren, dat is wat een keurmeester eigenlijk van een apparatentester verwacht, meent Vince. “De OmegaGT van Metrel voldoet aan die vereisten en biedt nog veel meer. De robuuste en krachtige apparatentester start in slechts 5 seconden op en laat zich zeer intuïtief bedienen via het kleuren-touchscreen of de stevige drukknoppen. Keurmeesters kunnen het toestel gebruiken volgens de standaardinstellingen via de slimme AutoSequence testprocedures, maar ze kunnen de OmegaGT ook volledig naar hun eigen hand zetten. Het is onder andere mogelijk om met de meegeleverde Nederlandstalige MESM-software vooraf specifieke testprocedures aan te maken. Dat zorgt natuurlijk voor een enorme tijdsbesparing tijdens het keuren.”

Geavanceerde keuringen
De OmegaGT is volgens Vince heel modulair opgebouwd. “Ook de meer geavanceerde keuringen kunnen worden uitgevoerd. Zo is het met de externe adapterboxen mogelijk om lasapparaten en driefasen apparaten te keuren. Naast snelle testprocedures biedt het instrument ook efficiënte gegevensopslag, ruim voldoende geheugen op de SD kaart en gemakkelijke verwerking van de meetresultaten. Uniek is bovendien dat je in de OmegaGT meerdere profielen kunt aanmaken. Zo kunnen twee keurmeesters afzonderlijk met hetzelfde toestel werken. Iedere keurmeester heeft zijn eigen profiel en achteraf is te zien wie welke tests heeft uitgevoerd, dat vanzelfsprekend ook is terug te zien op de keuringsrapporten.”

Het groot aantal mogelijkheden en accessoires maakt de compacte en robuuste OmegaGT, die is gemaakt van gerecyclede materialen, tot het ideale apparaat voor NEN 3140 keuringen. KWx levert de OmegaGT in twee varianten: de basisversie die kan testen tot 200 mA en de uitgebreide versie die beschermleidingen kan testen tot 25 Ampère. Klik hier voor de video.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KWx. Meer informatie