Dé referentie in energiebeheer

Medio oktober is Loxone het Energie Offensief gestart. De afgelopen weken heeft de fabrikant van Smart Building oplossingen talrijke nieuwe functies en producten geïntroduceerd op het krachtigste energiemanagementsysteem ter wereld. Voornaamste doel? Energiebeheer naar een geheel nieuw niveau tillen. Over een perfecte timing gesproken…

Loxone is de enige oplossing ter wereld waarmee een holistisch, fabrikantonafhankelijk energiebeheersysteem kan worden gerealiseerd. “We leveren een totaaloplossing met zowel hardware als software om gebouwen slimmer te maken”, zegt Jason Spiers, Partner Coach & Quadral Specialist bij Loxone. “We zijn ons Energie Offensief gestart met de release van een nieuwe software, versie 13.1 van onze gratis Loxone Config. Energiemanagement doen we al vele jaren, maar met de nieuwste update is het mogelijk deze op te splitsen naar verschillende bouwstenen. Ook de app voor de smartphone is geupdatet met een nieuwe look and feel en nieuwe functies zoals load balancing die voorkomt dat je bijvoorbeeld de elektrische sauna inschakelt en tegelijkertijd de auto oplaadt.”

Power Supply en Touch Pure CO₂
De tweede release tijdens het Energie Offensief was de nieuwe Power Supply & Backup. “Dit toestel zorgt voor de stroomvoorziening van alle Loxone producten, op 24 Volt DC, en past op de gewone rails in de meterkast. Het reduceert het aantal voedingen en dankzij de mogelijkheid om deze te combineren met een externe batterij en de back-upfunctie kan de werking ook bij stroomuitval voor een aantal uur gehandhaafd blijven.” Ook nieuw is de Touch Pure CO₂. “Het is de nieuwste versie van onze vertrouwde drukknop waarmee niet alleen standaard de temperatuur en vocht gemeten wordt, maar die als extra is voorzien van een CO₂ sensor om zo de luchtkwaliteit in een ruimte te bewaken. Op die manier kan je bijvoorbeeld gericht de ventilatie inschakelen of ramen laten opengaan. Met corona is CO2 een belangrijk thema geworden en dat is nu dus geïntegreerd in onze knop. Een zeer interessante feature voor kantoren, hotels, restaurant en scholen, maar ook gewoon voor thuis”, vindt Spiers.

Tree & Air en Wallbox
Ook gereleaset tijdens het Energie Offensief van Loxone is de Belimo Tree & Air. Spiers: “Belimo is voornamelijk gekend in de HVAC-wereld voor het aansturen van grote installaties. Voorheen moesten alle pompen en kleppen bekabeld worden om te integreren in Loxone, met de Belimo Tree & Air is dat verleden tijd. We zorgen voor een rechtstreekse interface met Belimo producten, en dat kan zelfs draadloos.” Last but not least heeft Loxone een eigen autolaadpaal uitgebracht: de Loxone Wallbox. “Binnen 5 minuten is de laadpaal gelinkt aan ons energiemanagementsysteem en kun je je auto desgewenst dynamisch opladen, afhankelijk van het PV-overschot. Het laadvermogen kan automatisch worden geregeld tussen 1,38 en 11 kW, zodat je zelfs met een lage PV-opbrengst jouw auto voor 100% met zonne-energie kunt opladen. Ook zijn er talloze aanvullende features beschikbaar om zelfs autospecifiek te kunnen laden, laadbeurten te registreren, enz. En misschien nog wel het mooiste, de Loxone Wallbox is met 650 euro ook nog eens heel scherp geprijsd!”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Loxone Meer informatie