De volgende stap in stekerbaar installeren

Stekerbaar installeren is een concept dat tegenwoordig meer en meer wordt toegepast, niet in de laatste plaats vanwege de korte doorlooptijd en minimale kans op fouten. Peha Elektro, sinds 2010 onderdeel van Honeywell, is volgens salesmanager Kees Lieshout grondlegger van het stekerbaar concept. Het voormalig familiebedrijf uit 1922 presenteert nu de volgende stap in het stekerbaar installatieconcept.

Van standalone bewegingsmelders voor kleine ruimtes tot aan complexe lichtsturingssystemen, het stekerbaar installatieconcept is zeer breed inzetbaar, begint Lieshout. “Toen wij in 2007 het idee opperden om bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis de wandcontactdozen en het schakelmateriaal stekerbaar te installeren werden we argwanend gevolgd. De grote A-merken in Nederland zagen echter wel potentie. We zijn de samenwerking aangegaan met diverse partijen. Dat heeft onder meer geleid tot onze Socket-Line lijn, een gepatenteerd productassortiment van stekerbaar schakelmateriaal. Was voorheen een minuut of dertig benodigd om bijvoorbeeld drie wandcontactdozen te installeren, met onze Socket-Line kan dat in slechts 2 minuten.”

 

Volgens Lieshout is het succes van het stekerbaar schakelmateriaal ook de concurrentie niet onopgemerkt gebleven. “Ook zij komen met allerlei alternatieven en proberen een deel van de markt af te snoepen. Omdat wij al sinds 2007 werken met het concept, hebben we de nodige kennis en ervaring opgedaan. Dat maakt dat we na de zomervakantie dit jaar de volgende stap zetten in het stekerbaar installatieconcept. We presenteren namelijk onze Socket-Line Flex. Deze lijn kenmerkt zich door een scharnierend chassisdeel. Na installatie kan het stekkerdeel naar boven worden gekanteld. In plaats van 7 centimeter bedraagt de inbouwdiepte slechts 5 centimeter. Ook dit product is uiteraard weer gepatenteerd en brengt dezelfde voordelen met zich mee: een korte installatietijd, een reductie van de faalkosten, de producten zijn herbruikbaar en de installatie hoeft tijdens de werkzaamheden niet spanningsloos gemaakt te worden.”

Peha is onbetwist marktleider als het gaat om installaties in ziekenhuizen. “In bijna 70% van de ziekenhuizen in Nederland zit Peha schakelmateriaal,” zegt Lieshout. “De meeste nieuwbouw wordt nu ook stekerbaar geïnstalleerd. Nu zijn we bezig met het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, het Ommelander Ziekenhuis in Groningen en wordt de laatste hand gelegd aan het Erasmus MC in Rotterdam, waar ruim 170.000 m2 volledig stekerbaar is geïnstalleerd. Voor 2018 staat het Amphia Ziekenhuis op de planning, goed voor ruim 100.000 m2.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Peha Elektro Meer informatie