Direct aan te sluiten verdelerblokken met push-in-aansluiting

In moderne installaties neemt met de automatisering ook het aantal sensoren en actoren toe. Daarmee neemt tevens de benodigde tijd voor het verdelen of verzamelen van potentialen toe. Door het intelligente concept van de nieuwe, compacte verdelerblokken met push-in-aansluittechniek verkort u de montage-/ en bedradingstijd. De intuïtieve en eenvoudige installatie voorkomt fouten.

De nieuwe verdelerblokken PTFIX van Phoenix Contact kunnen direct, zonder handmatige doorverbinding worden toegepast. Hierdoor is een tijdbesparing van wel 80 procent mogelijk. Er worden 1,5 mm² en 2,5 mm² verdelerblokken aangeboden met diverse pooltallen, die zonder tussenruimte op elkaar kunnen worden aangesloten. Alle blokken zijn leverbaar met of zonder 6 mm2 voedingsaansluiting. Met tweepolige standaard insteekbruggen is zelfs een flexibele uitbreiding van de potentialen te realiseren.

De verdelerblokken zijn naar keuze leverbaar met rail-, directe of plakmontage, zodat elke applicatie flexibel is op te bouwen. Voorbewerkte of massieve aders worden tijdbesparend aangesloten met de direct insteekbare push-in-aansluittechniek waarvoor geen gereedschap nodig is. Door gebruik te maken van adapters waar de verdelerblokken op geschoven kunnen worden, is een verticale montage op de montagerail mogelijk. Hierdoor is een ruimtebesparing van wel 50 procent mogelijk.

Voor een duidelijke, intuïtieve en veilige installatie zijn de verdelerblokken en voedingsklemmen leverbaar met 6, 12 en 18 aansluitpunten in elf kleurvarianten. Door alle aansluitingen te coderen wordt de bedrading zeer overzichtelijk. Zo realiseren de verdelerblokken PTFIX een flexibele en economische belastings- en stuurstroomverdeling.

Uw voordelen:
– tot wel 80% tijdvoordeel door kant- en klaar gemonteerde blokken
zonder handmatige doorverbinding
– flexibele toepassing door rail-, directe of plakmontage
– tijdbesparende aderaansluiting door push-in-
insteekveerdruktechniek waarvoor geen gereedschap nodig is
– tot wel 50% ruimtebesparing op de montagerail door verticale
montage bij gebruik van montageadapter
– overzichtelijke bedrading door elf kleurvarianten

Bestel een gratis sample via onze website!


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Phoenix Contact Meer informatie