Duurzaam gemak op het dak

Sinds 2013 levert Solarstell bevestigingsmaterialen voor zonnepanelen onder eigen naam onder het motto ‘gemak op het dak’. Alles staat in het teken van efficiency. Het is een van de jongste partijen in de markt, maar tegelijk ook een van de meest unieke spelers met een eigen productiefaciliteit in Zwolle gerund door vakmensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Op en top duurzaam dus.

Van origine is Solarstell een echt maakbedrijf, begint directeur Albert Assen. “We produceerden in het verleden ook bevestigingsmaterialen van wat nu onze concurrenten zijn. Dat is direct ook onze kracht: de hele keten van idee en ontwerp tot productie en levering vindt in eigen huis plaats. In Zwolle runnen we ons bedrijf bovendien primair met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dat past natuurlijk perfect in de duurzaamheidsgedachte van zonnepanelen.”

Volledig programma
Solarstell heeft een volledig programma aan dakoplossingen van pannen tot platte daken, maar bijvoorbeeld ook voor vrije velden. Assen: “We produceren bevestigingsmaterialen voor eigenlijk alle voorkomende situaties behalve drijvende oplossingen. Daarbij staat de slogan ‘gemak op het dak’ centraal. We proberen het voor de installateur zo makkelijk mogelijk te maken. Een doorsnee bevestigingssysteem voor platte daken bestaat gemiddeld uit vijftien verschillende artikelen die allemaal het dak op moeten, terwijl onze oplossing slechts vier verschillende artikelen bevat. Bovendien komt er geen enkele schroef aan te pas, alles wordt in de fabriek voor gemonteerd en is op locatie een kwestie van klik-en-klaar. Dat werkt niet alleen efficiënter, maar levert de installateur ook tijdswinst en veel minder afval op. Zeker op grote projecten waar honderden panelen geplaatst moeten worden, win je met ons systeem al gauw aan halve tot een hele dag.”

Op de beurs Solar Solutions heeft Solarstell onlangs de nieuwste platdakoplossing gepresenteerd: Solarstell Connect. “Deze oplossing is in nauw overleg met een aantal installatiebedrijven tot stand gekomen om een betrouwbare en eenvoudige montage te garanderen,” zegt Assen. “Deze weg bewandelen we overigens altijd bij de ontwikkeling van nieuwe systemen. We vragen altijd om feedback uit de markt en laten ze ook testen door installateurs alvorens we tot introductie overgaan. Daarbij worden alle ontwerpen conform de relevante NEN- en Euro coderingen ontworpen en extern getoetst. In onze demoruimte in Zwolle kunnen installateurs de verschillende oplossingen zelf ervaren op het demodak van 15 meter breed waar alle daktypen aanwezig zijn.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SolarstellMeer informatie