Duurzame energieleverancier kiest voor betrouwbare en hoge kwaliteit omvormers

Met meer dan 1,2 miljoen geïnstalleerde zonnepanelen genereert SolarAccess meer dan 230.000 MWh aan groene stroom per jaar wat neerkomt op een CO2-compensatie van 150.000 ton per jaar. De duurzame energieleverancier realiseert zogenaamde ‘all inclusive PPA-projecten’, inclusief projectontwikkeling, constructie, levenslang onderhoud, rapportage- en financieel management. Voor al deze installaties vertrouwt SolarAccess sinds enkele jaren op de nieuwe generatie omvormers van Huawei.

We zijn sterk in het realiseren van Power Purchase Agreement (PPA)-projecten, zegt Ruben van Schoor, Operations Manager bij SolarAccess. “Dat wil zeggen, we financieren, plaatsen en exploiteren zonnestroominstallaties op daken van grote multinationals en verkopen de opgewekte stroom aan deze bedrijven. Op die manier hoeven deze bedrijven niet zelf te investeren in zonnesystemen. Daar gaat hun interesse ook vaak niet naar uit, omdat ze werken met hele korte ROI’s. Neemt niet weg dat ze door deze constructie wel kunnen profiteren van duurzame energie.”

Levensduur verdubbeld
SolarAccess is inmiddels al zeventien jaar actief en investeert in grootschalige projecten. “Betrouwbaarheid van de installatie is voor ons een groot goed,” erkent Ruben van Schoor. “Dat is ook de reden dat we enkele jaren geleden de overstap hebben gemaakt naar Wattkraft, de grootste importeur/distributeur van Huawei omvormers in Europa. Tot op heden hebben we nog geen enkele storing gehad. Die hoge betrouwbaarheid maakt ook dat we voortaan kunnen calculeren op een levensduur van vijftien jaar in plaats van de zeven jaar waarmee we voorheen rekenden. Wattkraft staat ons bovendien altijd met raad en daad bij. Ze hebben veel kennis in huis en ondersteunen ons waar nodig om tot het beste projectontwerp te komen. Ook als het gaat om juridische vragen of vragen vanuit verzekeraars kunnen we bij ze aankloppen.”

De ambities van SolarAccess liegen er niet om. “We volgen onze klanten, de multinationals, verder Europa in. Elk land heeft zo zijn eigen regels, belastingen, taxen, technische voorwaarden, enz. Wattkraft gaat daarin met ons mee. Daarnaast kijken we ook naar locaties buiten Europa. Zo zijn we nu bezig met de ontwikkeling van een project in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.” Ook Wattkraft is blij met de samenwerking met SolarAccess. “We vinden het prettig om met een ervaren partij zaken te doen die bewust de keuze maakt om met materialen van goede kwaliteit te werken,” zegt Elise ten Klooster van Wattkraft. “We willen dan ook graag internationaal met hen doorgroeien, ook buiten Europa.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WattkraftMeer informatie