Fagerhult laat verlichting helder meedenken

Energiegebruik reduceren en maatwerk leveren als het gaat over intelligente verlichting. Maar ook duurzaamheid en het welbehagen van gebruikers verhogen zijn kenmerken van het beleid en van de verlichting van Fagerhult. Vincent Dirkzwager belicht de aanpak van het bedrijf en ventileert toepassingen.

“We ontwikkelen, produceren en voorzien in professionele lichtoplossingen.” Dat reikt, volgens Sales Manager Dirkzwager, verder dan sec ‘verledding’. “Onze verlichting en aanpak hebben een positief effect op de mens.” Het woord domotica valt. Niet vreemd gezien de verlichting van Fagerhult, die anticipeert en meedenkt op het werk, de school, de industrie, het kantoor of de zorgomgeving. “Er zijn veel scenario’s te bedenken.” Hij weet dat veel mensen ‘opgesloten zitten’ in huizen, raamloze werkplekken en kantoren. “Voor elk van hen kunnen we de dag de juiste verlichting verrijken, zeg maar verlichten. Mensen hebben immers licht nodig om te kunnen presteren en te genieten. We bootsen een positieve impuls na en benaderen het effect van daglicht, daar is Fagerhult sterk in. Een persoonlijke afstemming van het licht.” Dirkzwager geeft aan dat dat per verlichtingsarmatuur mogelijk is. “Centrale aansturing is een optie maar ook per afdeling of per verblijfsplek inregelen is mogelijk. Immers, geen werk-, studie of zorgplek is gelijk. Om de verfijning te realiseren, kan elk armatuur van een sensor worden voorzien. Die kunnen met elkaar worden verbonden en kunnen draadloos worden gemonteerd. ‘Plug and play’.”

Dat de sensoren haarfijn de aanwezigheid detecteren, onderschrijft Dirkzwager met: “Het licht loopt als het ware met je mee.” Mogelijkheden te over, zo blijkt als Dirkzwager ingaat op de dertien labels, die de holding Fagerhult voert. “We produceren zelf, staan borg voor een hoogwaardige kwaliteit en leveren met onze smart lighting een bijdrage aan energiebesparing. Want niet alleen de mensen ook de impact op het milieu staat ​​centraal in onze Crystal Clear aanpak.” Behalve in de genoemde gebouwen en retail is Fagerhult ook specialist in outdoor-verlichting. “Zoals met alle verlichting, is ook buitenverlichting in binnensteden en tunnels bij ons in vertrouwde en deskundige handen.” Fagerhult is een toonaangevend verlichtingsconcern met ongeveer 2.600 medewerkers en vestigingen in ongeveer twintig landen. Met de komst van iGuzzini loopt dit aantal op tot 4.000.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar FagerhultMeer informatie