Gebouw Pulse in de prijzen

Valstar Simonis is met zijn bijdrage aan het nieuwe gebouw Pulse van de TU Delft is in de prijzen gevallen tijdens de Vernufteling 2016, een prijs voor de meest vindingrijke projecten.

Jaarlijks wordt de Vernufteling uitgereikt aan het advies- of ingenieursbureau dat het meest innovatieve project inzendt. Dit jaar waren er negen projecten genomineerd, waaronder drie in de installatiebranche. Valstar Simonis maakte een ontwerp van een gelijkstroomnet, dat zonnepanelen, verlichting en gebruikersstopcontacten combineert. “Pulse laat zien dat zo’n gelijkstroomnet in de Nederlandse utiliteitsbouw mogelijk is,” schrijft de jury. “Valstar Simonis heeft de belangrijke de stap gezet om als eerste de engineering voor zijn rekening te nemen.”

Het gelijkstroomnet was goed voor een tweede plaats. De eerste plaats ging naar de half doorlatende dam van natuurlijke materialen van ingenieursbureau Witteveen+Bos. De derde plaats van de jury was voor de Spouwdonut van bouwadviesbureau Strackee, een oplossing om woningen in Groningen aardbevingsbestendig te maken.