Gebruik duurzame elektriciteit Duitsland gestegen

Het gebruik van wind- en zonne-energie voorzag 35 procent van de Duitse bevolking in de eerste helft van 2017 van elektriciteit. Dat is een stijging van twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het Duitse Centre for Solar Energy and Hydrogen Research (ZSW) is zeer tevreden over deze ontwikkeling.

Circa 39,4 miljard kilowattuur onshore windenergie werd verbruikt in de eerste helft van dit jaar. Onshore windenergie won aan populariteit en werd 13,6 procent meer gebruikt.  Offshore windenergie maakte de grootste groei door en werd 47,5 procent meer aangeroepen. Deze duurzame energiebron leverde in de eerste helft van 2017 zo’n 8,8 miljard kilowattuur. Energiebronnen biomassa en zonne-energie waren goed voor 22,7 miljard en 21,9 miljard kilowattuur groene elektriciteit.

Scherper toezicht
Hoewel duurzame elektriciteit aan een opmars bezig is, moet er zeker nog het één en ander verbeterd worden. Het ZSW stelt dat het Duitse elektriciteitsnet qua groei achterblijft op duurzame energiebronnen. De organisatie pleit voor scherper toezicht op de groei van het huidige elektriciteitsnet om zodoende de kosten van stabilisering van het elektriciteitsnet te drukken.