Het belang van buiten noodverlichting

Juist in de herfst en winterperiode wanneer het vroeger donker wordt is het belangrijk dat ook de buitenkant van het gebouw veilig is. Hiervoor is de juiste (nood)verlichting onmisbaar. Toch is dit iets waar nog veel onduidelijkheid over is. Over het algemeen wordt gedacht dat het voldoende is als mensen via de vluchtweg een gebouw goed kunnen verlaten. Dit is niet het geval. Als mensen de buitendeur openen en het is pikkedonker buiten kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Er kan een afstapje zijn die dan niet gezien wordt of mensen moeten eerst nog een trap af voordat ze op een veilige plek zijn. Je begrijpt dat buiten noodverlichting onmisbaar is in zulke situaties.

Famostar Nightlife: de juiste oplossing voor buiten noodverlichting
Om er voor te zorgen dat mensen ook buiten weten welke vluchtroute ze moeten volgen heeft Famostar de Nightlife ontwikkeld. Aan noodverlichting voor buiten zitten andere eisen. Het armatuur moet stof- en waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. De Nightlife is goed bestand tegen het binnendringen van stof en water (IP65) en slagvast (IK10), wat betekend dat het armatuur goed beschermd is tegen vandalisme of een hagelbui. Met de vormgeving is ook rekening gehouden met installatiegemak. De montagebak wordt aan de wand bevestigd, de lichtunit kan er dan eenvoudig op geklikt worden. Bang voor een grote bak aan je gevel? Daar hoef je bij de Nightlife niet bang voor te zijn, het design is bolvormig en subtiel.

Goed doordacht
In de Nightlife zijn een aantal slimme dingen verwerkt. Het armatuur is voorzien van een schermerschakelaar die extern geschakeld kan worden. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat condensvorming tot een minimum beperkt wordt. Door het gebruik van innovatieve accutechnologie kent deze een groot temperatuurbereik van -20°C tot +40°C, wat een verwarmingssysteem overbodig maakt. Een laatste unieke eigenschap van dit armatuur is dat het armatuur voor nood- en beveiligingsverlichting geschikt is. Hierdoor hoeven er geen afwijkende armaturen worden aangeschaft. De nood- en verlichtingsmodellen kunnen gewoon gecombineerd te worden. Ons assortiment buitenverlichting voldoet aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen dankzij een verlichtingssterkte van 3 lux.

Meer weten? Bezoek onze website: https://famostar.nl/noodverlichting-buiten-bestellen/