IBC SOLAR-modules slagen voor Fraunhofer CSP’s LeTID-test

IBC Solar maakt indruk met zijn modules van eigen merk in een LeTID-test uitgevoerd door het Fraunhofer Center for Silicon Photovoltaics CSP. De onderzoeksinstelling onderzocht in het bijzonder het vermogensverlies van de zonnemodules bij langdurige sterke lichtinval of hoge temperaturen. Alle door Fraunhofer CSP onderzochte IBC SOLAR-modules kenmerken zich door een zeer lage degradatie en hebben de testprocedure met uitstekende resultaten doorstaan.

Voor het onderzoek selecteerde Fraunhofer CSP 4 willekeurige PERC-modules van IBC SOLAR. Tijdens de test werden de modules gedurende een langere periode in een klimaatkamer blootgesteld aan verschillende omstandigheden en temperaturen. Om de meest realistische omgevingsomstandigheden te simuleren, moet de temperatuur van de module minstens 75°C bedragen en de vochtigheidsgraad 10 % terwijl de module aan een bepaalde stroom worden blootgesteld. De minimale testtijd bedraagt 324 uur (ongeveer 2 weken). De PERC-modules van IBC SOLAR doorstonden de extreme omstandigheden en presteerden met een bijzonder laag vermogensverlies. Dit resultaat bewijst de zeer lage degradatie van IBC SOLAR-modules gedurende de gehele levensduur.

“We zijn erg blij met dit uitstekende resultaat”, zegt Stefan Horstmann, COO van IBC SOLAR AG. “Kwaliteit is voor ons meer dan alleen een belofte. De uitstekende prestaties van onze modules weerspiegelen niet alleen onze bedrijfsfilosofie, ze bewijzen ook dat onze uitgebreide maatregelen voor kwaliteitsgarantie van onze eigen merken vruchten afwerpen.”