Innovatieve behuizingstechnologie

fri120327620

 

Als systeemaanbieder is Rittal wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve behuizingstechnologie. Het familiebedrijf kijkt verder dan alleen de techniek en besteedt veel aandacht aan support en opleiding richting paneelbouwers, installateurs en system integrators. Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen van Rittal, praat ons bij over de laatste ontwikkelingen en de visie van Rittal.<

Rittal is leverancier van schakelkasten in de meest brede zin van het woord, begint Gerritzen. “We produceren behuizingen voor een veelvoud aan oplossingen, zowel in de industrie als IT, in allerlei afmetingen, van 50 millimeter in het vierkant tot kasten van een paar meter hoog. Opdrachten variëren van de productie van een enkele kast tot een hele batterij aan kasten, al dan niet met specifieke eisen. We produceren onze kasten uit verschillende materialen – plaatstaal, kunststof, rvs, aluminium,… – die geschikt zijn voor binnen- en/of buitenopstellingen. We luisteren goed naar onze afnemers en proberen ons aanbod daarop af te stemmen, met name ook als het gaat om toebehoren en accessoires. Denk aan bewaking van toegang, temperatuur, et cetera.”

 

Uitgebreid kennisplatform
Volgens Gerritzen heeft Rittal zich nadrukkelijk opgeworpen als kennispartner in de markt. “In het woud van normen kan het soms lastig zijn om afgewogen keuzes te maken. Wij helpen daarbij door zoveel mogelijk informatie te bieden. Enerzijds doen we dat in de vorm van digitale informatie van onze producten die uitgebreid en tot in detail beschikbaar zijn via ons digitale platform. Alle gegevens van onze kasten en componenten zijn digitaal beschikbaar en kunnen direct door de engineer worden geüpload en geïmplementeerd om een samenstelling te maken. Het is zelfs mogelijk om bewerkingen door te voeren en onze gegevens met die van andere toeleveranciers te matchen om tot een compleet systeem te komen. Vanuit Smart Industry (Industrie 4.0) gedachte is dat absoluut een vereiste. Daarnaast verzorgen we ook regelmatig technisch inhoudelijke themadagen en seminars waarin actuele thema’s de revue passeren, zoals de ASHRAE richtlijnen, de mogelijkheden rond Internet of Things of de NEN-EN-IEC 61439. In het verlengde van onze oplossingen bieden we onze klanten op alle fronten een helpende hand om te komen tot de meest efficiënte en praktische invulling.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Rittal Meer informatie