Inspelen op trends en installatiegemak in de elektrotechniek

Installatiegemak en betrouwbaarheid staan bij Klemko Elektrotechniek hoog op de agenda bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Recent heeft de fabrikant twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. De EZ-tang maakt het installeren van RJ-connectoren kinderspel en met de zwarte Mepac spijkerclip komt Klemko tegemoet aan de laatste trend op het gebied van interieur en uitstraling. Het oog wil immers ook wat.

EZ-tang
Onze ontwikkelingen zijn er vooral op gericht om het werkende leven van de elektro-installateur aangenamer te maken, begint Nick van de Klundert van Klemko Elektrotechniek. “Doel is om sneller te kunnen werken zonder in te boeten op kwaliteit. Sterker nog, met onze nieuwste sperkrimptang staat de kwaliteit buiten kijf. De installateur hoeft niet meer te friemelen met de acht adertjes in de RJ-connector. Hij stript de buitenmantel van de adertjes, steekt ze volledig door de speciale connector en krimpt vervolgens met dezelfde tang de connector vast. De uiteinden van de adertjes worden in diezelfde beweging afgeknipt. De adertjes hoeven niet meer vooraf op lengte te worden geknipt. Het bespaart niet alleen tijd, maar de installateur is bovendien verzekerd van een betrouwbare connectie.” De sperkrimptang is geschikt voor zowel UTP/FTP RJ12/11EZ en RJ45EZ connectoren als voor de standaard modulaire UTP/FTP RJ11, RJ12, RJ45 connectoren.

Spijkerclip
Klemko Elektrotechniek houdt de markt scherp in de gaten en anticipeert in de productontwikkeling ook op trends. “Wat we zien is dat de kleur zwart voor muren en plafonds vandaag de dag helemaal ‘in’ is in het moderne interieur,” zegt Nick. “De industriĆ«le look wordt extra benadrukt door elektrabuizen zichtbaar tegen de plafonds te bevestigen. Vaak wordt dan gekozen voor elektrabuizen in een zwarte kleur. De spijkerclips om de buizen te bevestigen waren tot voor kort niet in het zwart leverbaar. Daar brengen we nu verandering in. De Mepac spijkerclip is voortaan ook in een zwarte kleur verkrijgbaar, zodat de installateur deze niet meer hoeft te lakken. Bijkomend voordeel aan de Mepac clip is dat deze geschikt is voor drie maten buizen: 16, 19 en 20 millimeter. Ook dat bespaart de installateur veel tijd. Een win-win.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KlemkoMeer informatie