Inzamelbox voor klein e-waste op de bouw

Wecycle onderzoekt tijdens de BouwBeurs in de Jaarbeurs Utrecht of de Jekko Pro het inzamelen van klein elektrisch gereedschap en lampen op de kleinere bouwlocaties makkelijker kan maken. De stichting organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland.

De Jekko Pro is de grote broer van de Jekko, de inzamelbox voor thuis voor kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen, maar dan speciaal bedoeld voor (bouw)professionals. Van de ‘gewone’ Jekko staan inmiddels meer dan een miljoen exemplaren in Nederlandse huishoudens. Wecycle onderzoekt op de BouwBeurs of bouwprofessionals belangstelling hebben voor de Jekko Pro, die nog in de ontwikkelfase zit.

Wecycle heeft een breed scala aan inzamelmiddelen, zoals containers voor grote bouwplaatsen waar veel e-waste vrijkomt. Daarnaast werkt ze samen met (technische) groothandels, zodat professionals klein e-waste makkelijk en gratis kwijt kunnen. De Jekko Pro is de verbindende schakel om kleine hoeveelheden afgedankt elektrisch gereedschap en lampen tijdelijk op te slaan en deze daarna in te leveren voor recycling.