Kabeldraagsystemen: grenzeloos vormbaar

Kabeldraagsystemen zijn er in vele soorten en maten. OBO Bettermann behoort tot de pioniers op dit gebied en heeft vele innovaties op zijn naam staan, zoals het gepatenteerde verbindingssysteem Magic voor snelmontage en maximale flexibiliteit. Ben Fransen van OBO Bettermann vertelt over de evoluties in kabeldraagsystemen.

Kabeldraagsystemen hebben door de jaren een enorme evolutie doorgemaakt, begint Fransen. “Daar waar men jaren geleden relatief dik plaatmateriaal gebruikte omwille van de stabiliteit, worden tegenwoordig de kabelgoten uitgevoerd in een standaard plaatdikte van slechts 0,75 millimeter. De stabiliteit wordt verkregen door perforaties en reliëf in het materiaal aan te brengen. Verder levert OBO ook nog een gamma niet-geperforeerde systemen voor toepassingen in agressieve omgevingen of in situaties waar reinigbaarheid een issue is, zoals de foodsector.”

Flexibel, schroefloos en belastbaar
OBO Bettermann is de uitvinder van het gepatenteerde verbindingssysteem Magic. “Voorheen dienden kabeldraagsystemen met koppelplaten, bouten en moeren verbonden te verbonden,” legt Fransen uit. “Een arbeidsintensieve klus. Magic maakt de kabeldraagsystemen onderling klikbaar, zonder gereedschap. De verbinding is flexibel, schroefloos en belastbaar. Het bespaart de installateur aanzienlijk wat tijd in de installatie. Ondertussen heeft de concurrentie natuurlijk niet stil gezeten, maar Magic is nog altijd dé maatstaf en één van de belangrijkste troeven van de kabeldraagsystemen van OBO Bettermann. Ook als het niet ‘Magic’ hoeft te zijn, hebben we een zeer uitgebreid gamma en komen we zeker tot een oplossing.”

De kabeldraagsystemen van OBO Bettermann zijn verkrijgbaar in een groot aantal standaard afmetingen en in verschillende materialen, van galvanisch verzinkt en vuurverzinkt tot uitvoeringen in roestvast staal. “Flexibele oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen,” stelt Fransen. “Zelfs voor functiebehoud bieden we onder bepaalde voorwaarden oplossingen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OBO BettermanMeer informatie