Kabelproducent zet in op connectiviteit

Industry 4.0, Internet of Things, … we staan aan de vooravond van grote veranderingen. De wereld ziet er dankzij deze technieken straks misschien heel anders uit. Technieken die echter wel aangestuurd moeten worden. En daar is bekabeling voor nodig. Eldra houdt die veranderingen nauwlettend in de gaten en stemt de ontwikkeling en productie daarop af. Een gesprek met commercieel directeur Dick Hoekstra over zijn visie op de toekomst van bekabeling en dan met name laagspanning- en signaalkabels.

Disruptief
Ontwikkelen, produceren en leveren van innovatieve, klant specifieke kabeloplossingen, dat is wat we sinds 1962 vol passie doen, begint Hoekstra. “We maken onderscheid tussen bouw- en installatiekabels, kabels voor, verkeer- en tunnel infra en industriële bekabeling voor de machinebouw, chemie en petrochemie.” Eldra is groot in de bouw- en installatiebranche met laagspanning- en signaalkabels, absoluut marktleider in infra oplossingen en concepten en wint steeds meer marktaandeel in de industrie. Volgens Hoekstra heeft dat ook te maken met de disruptieve aanpak die sinds 2013 wordt gehanteerd. “In plaats van enkel producten schuiven, wordt hoog ingezet op engineering & applicatie kennis, gericht op de klant achter de klant. Wat drijft de installateur, wat heeft hij nodig? Alleen een kabelproduct of juist connectiviteit, een betrouwbaar plug & play concept?”

Tsunami
Het volgen van de trends en de vertaalslag maken naar de juiste bekabeling is iets dat Eldra in de vingers heeft. “Industry 4.0 en Internet of Things veroorzaken een grote transitie in de markt, die zelfs tot een tsunami kan leiden,” meent Hoekstra. “Mogelijkerwijs worden de komende vijf tot acht jaar hele andere concepten gebouwd dan vandaag de dag het geval is. Daar moeten we als bedrijf vakkundig op inspelen, waarbij we goed gebruikmaken van de kennis en knowhow binnen onze moederorganisatie, de TKH Group, een internationaal technologiebedrijf.”

Eén voorraad
Eldra zet volgens Hoekstra in de toekomst verder in op het ontwikkelen van connectiviteitsoplossingen. “We willen het de installateur zo makkelijk mogelijk maken en de kans op fouten minimaliseren.” Tot slot belicht Hoekstra nog een drietal noviteiten. “Nieuw in het assortiment zijn het brandveilige VD portfolio, met als absolute topper de ZD H07Z1-U B2ca (1,5 t/m 10mm2), de Installflex EMC+ Cca en B2ca en de 5-Norm montagesnoeren – MultiNorm (CPR, KEMA-KEUR <HAR> volgens EN 50525-2-31, UL/CSA, BS en Loyds). Ideaal als bedrading in toestellen, schakelkasten, bedieningspanelen of in buis- of plintsystemen. Voordeel voor de machinebouwers is dat zij slechts één voorraad hoeven aan te leggen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar EldraMeer informatie