LED + Elektro groter dan ooit

Met ledverlichting kunnen bedrijven tot wel 80% besparen op hun energieverbruik. Door de sterk gedaalde prijzen is de aanschaf van ledverlichting vaak zeer snel terug verdiend. Maar led biedt méér dan alleen besparing. Eigenaren en gebruikers van gebouwen vragen om de verbeterde lichtbeleving van zelf-dimmende lampen of willen hun verlichting integreren met hun beveiligingssysteem. Bij de keuze voor een specifieke oplossing vertrouwen zij vaak op het advies van installateurs. Als grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek is LED + Elektro dé plek waar installateurs verschillende oplossingen met elkaar kunnen vergelijken.

Woensdag 13 en donderdag 14 november staan de Brabanthallen in Den Bosch voor de zesde keer in het teken van de wereld van verlichting en schakelen. Na vijf jaar als LED Expo wordt de vakbeurs dit jaar omgedoopt tot LED + Elektro, om duidelijk te maken dat de beurs zich nog sterker richt op de sector elektrotechniek. Bezoekers kunnen zich laten voorlichten over nieuwe producten bij stands van groothandels als Jäger Direkt, Schotman Elektro of Solar Nederland, maar ook direct bij fabrikanten als Keraf, Koning & Hartman of Odak PCB. Dankzij al deze nieuwe bedrijven is LED + Elektro dit jaar een kwart groter dan voorheen.

Meer dan 200 innovaties
Een natuurlijk middelpunt van LED + Elektro vormt de Moonwalk, een innovatie-boulevard waar exposanten bijzondere producten tonen die net op de markt verschenen zijn. Hier treffen bezoekers bijvoorbeeld de nieuwste generatie aardlekschakelaars, ’s werelds eerste led-dimmer die geschikt is voor zowel Zigbee als Z-wave, en een lichtlijnsysteem voor industrie-, winkel- of kantooromgeving dat tot maar liefst 100 meter lengte is aan te sluiten. In totaal worden meer dan 200 innovaties gepresenteerd op LED + Elektro, waarvan een groot deel nu al bekeken kan worden op www.led-elektro.nl. Zo kunnen bezoekers een persoonlijke route samenstellen langs alle producten waarin zij geïnteresseerd zijn.

Praktische kennis bij 60 seminars
De verledding van Nederland gaat steeds sneller en ook de vraag naar smart lighting en human centric lighting groeit enorm. Een grote uitdaging bij het voldoen aan deze vraag is het kennisniveau van installateurs. Daarom kunnen professionals zich op LED + Elektro laten voorlichten bij 60 led-seminars en elektro-workshops. Zo demonstreren specialisten op LED + Elektro de werking van oplossingen als Dali, Casambi en OPUS greenNet. Installateurs kunnen hier leren hoe zij een simpel netwerk kunnen omtoveren in een intelligent besturingssysteem. Andere seminars gaan over veelvoorkomende problemen als flicker en glare. Daarnaast kunnen bezoekers een preview krijgen van de cursussen en erkenningsregeling Binnenverlichting, een initiatief van Techniek Nederland en NLA/Fedet om het kennisniveau van installateurs te verhogen.

Internationaal profiel
LED + Elektro groeit ook dankzij haar versterkte internationale profiel. Naast exposanten uit de Benelux trekt LED + Elektro dit jaar ook bedrijven uit meer dan 10 andere landen, waaronder Duitsland, Polen, Turkije en China. Blikvanger is het Indian Innovations Pavillion, waar circa veertig bedrijven uit India zich gezamenlijk presenteren aan de Benelux. Doordat de Indiase energievoorziening al jaren achter loopt op de behoefte in dit snel groeiende land hebben deze bedrijven veel ervaring met energiebesparende producten. Op LED + Elektro tonen zij met interactieve installaties dat de Indiase led-industrie inmiddels ook op andere terreinen razendsnelle technologische vooruitgang boekt.

Registreer u kosteloos
LED + Elektro zal plaats vinden op 13 + 14 november. Lezers van deze publicatie kunnen zich kosteloos inschrijven op via deze link door gebruik te maken van de invitatiecode ‘19INSTALL360.’