LED-lijnverlichting met ingebouwde flexibiliteit

Als producent van LED-lijnverlichtingssystemen heeft Veko Lightsystems International een naam hoog te houden. Comfort, gezondheid en flexibiliteit staan centraal in de productontwikkeling. Cleo-Lane Faber, productmanager bij Veko Lightsystems International, zoomt in op de laatste ontwikkelingen en geeft alvast een hint naar de nieuwe productfamilie die in het vierde kwartaal wordt gepresenteerd.

Werd enkele jaren geleden bij het kiezen van verlichtingsconcepten vooral gefocust op het energieverbruik, tegenwoordig is het comfort en de flexibiliteit steeds belangrijker, meent Faber. “Ons gehele productportfolio is zeer energiezuinig. Dat is bij ons de standaard. De ontwikkeling zit hem veel meer in de toegevoegde waarde en het bieden van installatiegemak. Zo hebben we samen met Wieland een plug and play oplossing ontwikkeld voor onze LED-lijnverlichting. Het maakt dat projecten veel sneller opgeleverd kunnen worden, waarbij we als producent ook een echte partner voor de installateur zijn op het gebied van verlichting.”

Intelligentie
Lijnverlichting wordt steeds intelligenter. Faber: “Human Centric Lighting bijvoorbeeld werd vorig jaar nog maar sporadisch toegepast, momenteel wordt er in elk nieuw plan naar gevraagd. Logisch ook, want daglichtnabootsing verhoogt het welzijn, comfort en zelfs de productiviteit van medewerkers. Voor ieder project specificeren we een unieke samenstelling van lens, lumen output en type driver. Dat maakt de verlichting  aanpasbaar aan nieuwe situaties. Als in een distributiecentrum bijvoorbeeld na vijf jaar van huurder wordt gewisseld, kunnen we de verlichting eenvoudig aanpassen. Ons lijnverlichtingssysteem biedt die flexibiliteit. Zo kunnen we ‘licht’ toevoegen of een nieuw lichtplan realiseren (al dan niet met een hogere lumenoutput) door middel van het lichtmanagementsysteem. We kiezen er bewust voor om een DALI-driver nooit maximaal te belasten. Dat is voor de levensduur niet goed, maar geeft bovendien iets meer ruimte om het armatuur digitaal naar boven of beneden bij te stellen.”

Veko Lightsystems International introduceert in het vierde kwartaal dit jaar een geheel nieuwe familie met een hogere kwaliteit lenzen bedoeld voor het hogere segment. “Daarmee kunnen we  meer lumenoutput bereiken maar visueel comfort behouden. Ook zetten we meer dan ooit in op de samenwerking met partners, waaronder installateurs, om samen tot het meest optimale verlichtingsconcept te komen. Zowel bij realisatie maar ook op de langere termijn naar periodiek onderhoud en storingen toe.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Veko Lightsystems InternationalMeer informatie